Avuksi arjen kiertotaloudessa

Tarjoamme toimivaa jätehuoltoa asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi.

Uutisia & ajankohtaista

Lakeuden Etapin toimialueella valmistellaan kaksilokerokeräyksen jätemaksutaksaa ja palvelutasokuvausta – kuntien asukkaat voivat lausua mielipiteensä

2023

Etapin ja Lakeuden jätelautakunnan toimialueelle ollaan valmistelemassa uutta jätemaksutaksaa, johon kuntien asukkaat voivat vaikuttaa mielipiteillään. Lakeuden jätelautakunta on pitänyt taksakokouksen 29.11. ja pyytää asukkaiden mielipiteitä taksaluonnoksista 11.1.2024 mennessä. Taksojen on määrä astua voimaan 1.4.2024 alkaen.

Kausivaloilla tunnelmaa pimeän aikaan – rikkinäiset maksutta Etapin keräykseen ja kiertoon

2023

Näin pimeänä vuodenaikana sytytellään pihoille, ikkunoihin ja koteihin sisällekin erilaisia kausivaloja ja pian myös jouluvaloja. Nyt onkin juuri hyvä aika tarkistaa pihavalojen lisäksi, toimivatko jouluvalot, kyntteliköt ja kuusenkynttilät vielä varastoinnin jälkeen. Vielä ehtii tarvittaessa vaihtaa niihin lamput tai hankkia hyvissä ajoin uudet jouluvalot toimimattomien tilalle. Vie rikkinäiset kierrätykseen, älä laita niitä poltettavan jätteen joukkoon.

Kaksilokerokeräys vai kompostointi, kumman valitset?

2023

Biojätteen erilliskeräys laajenee kaikille kiinteistöille Etapin toimialueella alkaen huhtikuussa 2024 Lapualla, Ilmajoella ja kanta-Kurikassa. Keräys toteutetaan kaksilokeroastialla, jonka Etapin astiapalvelu toimittaa kiinteistöille. Astiassa on oma lokeronsa poltettavalle jätteelle ja biojätteelle. Vaihtoehtona erilliskeräykselle on omatoiminen kompostointi kotikiinteistöllä. Huom! Etappi ei tuo kaksilokeroastiaa, jos olet tehnyt kompostointi-ilmoituksen. Linkin kompostointi-ilmoitukseen löydät artikkelista.

Somessa tavataan!

                  

korjaa-se-etappi-banner-kuva1

Menikö tavara rikki? Älä heitä sitä pois - Korjaa.se!

Lakeuden Etappi tarjoaa sinulle palvelun, joka yhdistää korjattavat ja korjaajat toimialueellamme. Etsi lähin korjaaja ja vähennä näin jätettä!

Piirroskuva, jossa OmaEtappi.comin etusivu tietokoneella.

Hoida jäteasiasi kätevästi OmaEtapissa

OmaEtappi.comin verkkopalvelussa voit muun muassa:

  • tarkistaa ja muuttaa asiakastietojasi
  • tarkistaa jäteastian tyhjennysaikataulun ja tyhjennystiedot

Videot

Katso videoitamme - tietoa ja neuvontaa jätehuollosta, lajittelusta ja kierrättämisestä

Pahvien litistys kuva

Pahvit pieneen tilaan nopeasti

Nimetön

Näin nelilokeroastian kokoaminen tapahtuu!