Tämän vuoden alusta lähtien Lakeuden Etappi on ryhtynyt tarjoamaan uutta maksullista isojen esineiden noutopalvelua.

Kuntalaisille tarjotaan uutta maksullista jätepalvelua

Onko sinulla kiusanasi vanha sohvanrähjä tai televisio, joka on jäänyt nurkkaan pölyä keräämään, kun et ole keksinyt miten päästä näistä tavaroista eroon? Ei huolta, nyt vaan soitto Etappiin, niin esineet tullaan noutamaan kotoasi. Tämän vuoden alusta lähtien Lakeuden Etappi on ryhtynyt tarjoamaan uutta maksullista isojen esineiden noutopalvelua.

”Etapin jäteasemilla otetaan vastaan kaikki kotitalouksien jätteet, myös isot esineet, mutta kaikilla kuntalaisilla ei ole mahdollisuutta kuljettaa isoja tavaroita jäteasemille. Siksi Etappi ryhtyi nyt tarjoamaan tällaista noutopalvelua”, kertoo Etapin palvelu- ja tuotepäällikkö.

Estakarin mukaan noutopalvelulle on ollut jonkun verran kysyntää, ja koska valtakunnan tasolla monilla jäteyhtiöillä kyseistä palvelua tarjotaan, niin päätti myös Etappi sellaisen käynnistää.

Esineen noutaminen maksaa 45 euroa. Mikäli kyseessä on maksuttomasti vastaanotettava jäte-esine, esimerkiksi jääkaappi, televisio tai pesukone, noutomaksun lisäksi ei tule muuta maksettavaa. Nouto laskutetaan normaalin jätelaskun yhteydessä. Jos kyseessä on maksullinen tavara, kuten vaikka sohva tai runkopatja, tulee lisäksi maksettavaksi jätemaksu.

Mitä noudetaan ja mistä?

”Kyse on kappaletavaroista, joita noudetaan ja noutoalueena on koko Etapin toimialue. Jos vaikka on mennyt pesukone rikki ja siitä halutaan päästä eroon, niin sen voi noudattaa asuinpaikasta riippumatta samaan hintaan”, Estakari havainnollistaa.

Estakari tähdentää, että jätesäkit eivät kuulu noutopalvelun piiriin, vaan palvelu koskee vain yksittäisiä isoja esineitä. Ylimääräiset jätesäkit voi tarvittaessa jättää jäteastian viereen astian tyhjennyksen yhteydessä mukaan otettavaksi, jolloin niistä peritään lisämaksu.

Käytännössä noutopalvelu toimii siten, että asiakas ottaa vain yhteyttä Etappiin ja ilmoittaa, että hänellä on noudettava esine. Etapin kuljetusurakoitsija hakee esineen viiden arkipäivän sisällä yhteydenotosta, ja pyydettäessä ilmoittaa päivää ennen noutoa asiakkaalle siitä, milloin tavara tullaan noutamaan. Esineet noudetaan pakettiautolla.

”Täytyy myös ottaa huomioon, että mikäli noudettavana on hyvin painava esine, kuten vaikka pyykinpesukone, niin sitä ei yksi mies pysty kantamaan. Tällöin noutopaikassa tulee olla kantoapua tarjolla”, Estakari toteaa.

Valtakunnan tasolla vastaavanlaista noutopalvelua tarjotaan hyvin vaihtelevaan hintaan. Maksu vaihtelee noin 20 eurosta reiluun 200 euroon, joten Etapin hinta on aika lailla haarukan edullisimmasta päästä. Lisäksi Etapin palvelu kattaa tasataksalla koko toimialueen, niin että syrjäisemmiltä kyliltä esineet haetaan samaan hintaan kuin Seinäjoen keskustasta, joten palvelu on kuntalaisille tasapuolinen.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi, palvelu- ja tuotepäällikkö Satu Estakari,
puh. 040 7748 525