Tietokoneella ja mobiilisti toimiva Kierrätyskyläpeli on hauska ja helppo tapa oppia kestävästä elämäntavasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Se antaa opettajille myös uuden opetustyökalun ympäristökasvatukseen monipuolisilla tehtävillään.
Pelillistämisen avulla oppitunnit muuttuvat oppijoita aktivoiviksi peleiksi. Peliä pelatessa oppii uutta, vaikka kaikkeen ei osaisikaan vastata oikein, sillä oikeat vastaukset annetaan tehtävien lopussa. Tehtävämuotoja on erilaisia kuten ”yhdistä parit”, ”monivalinta” ja ”täytä puuttuva sana”. Lisäksi on luovia tehtäviä, joissa voi vastata esimerkiksi videolla tai äänitiedostolla.
Pelissä lapset pelaavat joko ryhmissä tai yksilöinä ja auttavat kierrätyskylän asukkaita jätehuoltoon liittyvissä pulmissa. Samalla kerätään pisteitä. Voittaja tai voittajat valitaan kylän uusiksi kierrätyskoutseiksi.

Oppitunnit muuttuvat oppijoita aktivoiviksi peleiksiNäyttökaappaus Kierrätyskyläpelin mobiiliversiosta

Kierrätyskyläpeli

  • on rakennettu Seppo-pelialustalle, joka on monille kouluille jo entuudestaan tuttu. Ohjaajana toimii opettaja.
  • toimii niin mobiilisti selaimella tai Sepon omalla sovelluksella kuin tietokoneellakin.
  • sisältää monipuolisia tehtäviä, jotka ovat tarpeeksi haasteellisia, mutta eivät liian vaikeita. Tehtävien teemoina ovat kestävä kuluttaminen, lajittelu ja kierrätys.
  • on saavutettavuusstandardien mukainen.

Lisätietoja:

Terhi Romakkaniemi
ympäristökouluttaja
puh. 040 484 4733
terhi.romakkaniemi@etappi.com

Tilaa ohjeet pelin käyttöönottoon

  • Linkki ja ohjeet peliin lähetetään ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
  • Ilmoita lomakkeessa työsähköpostiosoite.

 

Lakeuden Etappi vastaa pelin luojana pelissä käytetyistä elementeistä. Pelin sisältö on rakennettu siten, että tarkoituksena ei ole kerätä henkilötietoa. Lakeuden Etappi ei pääse käsiksi peliin ladattuihin tietoihin, eikä pysty valvomaan pelin käyttöä.

Oppilaitos hallinnoi pelin tai pelien pelaamista. Jos oppilaitos päättää kerätä henkilötietoja pelissä (esimerkiksi valokuvat, joista oppilas on tunnistettavissa), se vastaa itse tietosuojalainsäädännön mukaisesta informointivelvoitteesta. Samoin se vastaa oppilaiden oikeuksien käyttöä koskevien pyyntöjen käsittelystä ja niihin vastaamisesta sekä tietoturvaloukkausten ilmoitusvelvollisuudesta ja tietoturvamenettelyistä pelien toteutuksen yhteydessä.

Oppilaitoksen huomatessa pelin elementeissä jotain sellaista, joka aiheuttaa riskejä oppilaan oikeuksille tai vapauksille, tulee tällaisista ilmoittaa Lakeuden Etapille. Lakeuden Etappi vastaa pelialustan tietoturvasta. Jos tietoturvaan liittyviä puutteita havaitaan, niin oppilaitos on velvollinen ilmoittamaan sellaisista tekijöistä Lakeuden Etapille.

Lakeuden Etappi Oy, Y-tunnus: 1087873-0
Laskumäentie 15, 60760 Pojanluoma (Ilmajoki)
Puhelin: (06) 421 4900 (vaihde)
Sähköposti: asiakaspalvelu@etappi.com
Tietosuojavastaava: Anna Mäntylä, anna.mantyla@etappi.com, 040 5827 983