Ruokahävikin vastainen kampanja päiväkodeille hävikkiviikolla!

Kutsumme toiminta-alueemme päiväkodit ruokahävikin vähentämiskampanjaan mukaan! Kampanjassa lapsia herätellään ymmärtämään miksi ruokaa ei pidä heittää roskiin ja kannustetaan syömään lautasensa tyhjäksi.

Lakeuden Etapin Tähteettömän pöydän ritarit -kampanja on osa valtakunnallista Hävikkiviikkoa, jota vietetään viikolla 37 eli 11.-17.9. Kuluttajaliiton koordinoimalla Hävikkiviikolla pyritään nostamaan ruoan arvostusta ja kerrotaan ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Kampanjan voi toteuttaa myös johonkin muuhun aikaan, mikäli viikko 37 ei sovi päiväkodille.

Jokainen lapsi saa viikon ajaksi oman keräilypassin, johon kerätään tarroja. Aina kun lautanen on syöty tyhjäksi, saa lapsi liimata tarran tyhjään kohtaan. Passia voi täyttää sekä päiväkodissa että kotona.

Ruokahävikki on laaja kansainvälinen ongelma. Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain ruokaa roskiin jopa 160 miljoonaa kiloa. Henkilöä kohden heitämme ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa, noin sadan euron arvosta.

Ruoka on liian hyvää ja tärkeää hukattavaksi. Ruuan ympäristövaikutukset ovat isot ja haluamme kertoa tämän kampanjan avulla asiasta lapsille sopivalla ja ymmärrettävällä tavalla.

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Ilmoittautuneille päiväkodeille lähetetään viikolla 36 kampanjajulisteet sekä keräilypassit ja tarra-arkit.

Lisätietoja:

Tanja Pykäri
Etapin viestintäassistentti
etunimi.sukunimi[at]etappi.com
040 483 7170

Jatka kampanjaa tulostettujen materiaalien avulla!

Kampanjaa voi halutessaan vielä jatkaa lasten kanssa kotona tai päiväkodissa. Alla linkeistä aukeaa tulostettava keräilypassi ja tarra-arkit. Tarra-arkista voi leikata ritarit irti ja liimata paikoilleen keräilypassiin.

Tähteettömän pöydän ritarit – keräilypassi

Tähteettömän pöydän ritarit – tarra-arkki