Ruokahävikin vastainen kampanja päiväkodeille hävikkiviikolla!

Kutsumme toiminta-alueemme päiväkodit ruokahävikin vähentämiskampanjaan mukaan! Kampanjassa lapsia herätellään ymmärtämään miksi ruokaa ei pidä heittää roskiin ja kannustetaan syömään lautasensa tyhjäksi.

Lakeuden Etapin Tähteettömän pöydän ritarit -kampanja on osa valtakunnallista Hävikkiviikkoa, jota vietetään viikolla 37 eli 7.-13.9. Kuluttajaliiton koordinoimalla Hävikkiviikolla pyritään nostamaan ruoan arvostusta ja kerrotaan ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Kampanjan voi toteuttaa myös johonkin muuhun aikaan, mikäli viikko 37 ei sovi päiväkodille.

Jokainen lapsi saa viikon ajaksi oman keräilypassin, johon kerätään tarroja. Aina kun lautanen on syöty tyhjäksi, saa lapsi liimata tarran tyhjään kohtaan. Passia voi täyttää sekä päiväkodissa että kotona.

Ruokahävikki on laaja kansainvälinen ongelma. Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain ruokaa roskiin jopa 160 miljoonaa kiloa. Henkilöä kohden heitämme ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa, noin sadan euron arvosta.

Ruoka on liian hyvää ja tärkeää hukattavaksi. Ruuan ympäristövaikutukset ovat isot ja haluamme kertoa tämän kampanjan avulla asiasta lapsille sopivalla ja ymmärrettävällä tavalla.

Ilmoittautuminen päättynyt

Ilmoita päiväkotisi tai ryhmäsi mukaan kampanjaan täyttämällä alla oleva lomake 20.8. mennessä.

Ilmoittautuneille päiväkodeille lähetetään viikolla 36 kampanjajulisteet sekä keräilypassit ja tarra-arkit.

Lisätietoja:

Oona Ollila, ympäristökouluttaja
oona.ollila@etappi.com
040 641 5668

Ilmoittautuminen on päättynyt.