TSV-palvelu

Jos yksityiseltä jätealan yritykseltä jätehuoltoa tai jätteiden vastaanottopalvelua ei ole kohtuullisesti saatavilla, voi yritys pyytää Lakeuden Etapilta muun palvelun puutteen vuoksi kunnan toissijaisen vastuun palvelua, eli TSV-palvelua (jätelain 33 §).

  • Yritys, jonka vuosittaiset jätehuoltokustannukset jäävät alle 2000 euron voi tehdä TSV-pyynnön suoraan Etapille.
  • Mikäli yrityksen tarvitseman TSV-palvelun arvo on vähintään 2 000 euroa vuodessa (alv 0 %), pitää palvelun tarpeesta ilmoittaa Materiaalitorissa. Jos yritys ei löydä Materiaalitorin ilmoituksen avulla 14 päivän määräajan kuluessa hinnaltaan tai laadultaan kohtuulliseksi katsomaansa jätehuoltopalvelua, voi palvelua pyytää Lakeuden Etapista. Materiaalitorissa olevan ilmoituksen voimassaoloajan umpeutumisen jälkeen voi tarvittaessa siirtää ilmoituksen Lakeuden Etapille TSV-palvelupyynnöksi. Ilmoituksen lopussa valitaan kohta ”Siirrä TSV-pyynnöksi” -toiminto.
Materiaalitori

 

MaterialPort

MaterialPort -toiminnanohjausjärjestelmän myötä asiointi jätehuoltokeskuksessa on helppoa ja joustavaa. Tällä sivulla on koottuna järjestelmän käyttöohjeet rekisteröitymisestä aina käyttöön ja raportointiin asti.

Rekisteröidy MaterialPortiin, niin voit luoda siirtoasiakirjan sähköisesti ja tarkastella toimittamiasi jätekuormia jälkeenpäin.

MaterialPort

 

Palvelumaksu yrityksille

Lakeuden Etappi perii tämän taksan mukaisesti jätemaksut järjestämästään jätehuollosta ja siihen liittyvistä tehtävistä jätehuollon toissijaisen vastuun asiakkaille.

TSV-taksa

 

Siirtoasiakirjan käyttö

Laki vaatii tiettyjen jätteiden kuljetuksista siirtoasiakirjan. Yritysten on ilmoitettava siirtoasiakirjan tiedot SIIRTO-rekisteriin.

Ymparisto.fi

 

Siirtoasiakirja

Lavapalvelu

Lavapalvelu sopii tilapäiseen tarpeeseen, kun jätettä syntyy suuri määrä kerralla. Lavapalvelun kustannukset jakautuvat lavan kuljetushintaan, vuokrahintaan ja jätteenkäsittely- ja vastaanottomaksuihin. Jätteenkäsittelymaksu laskutetaan jätelaadun, painon ja voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Mikäli kuormassa on sinne kuulumatonta jätettä, esim. vaarallista jätettä, laskutetaan siitä kuormantarkastushinnaston mukainen maksu.

Lavapalvelu

 

Lajitteluopas jätelavapalvelun asiakkaille