Ranu-maanparannusrae

Ranu sopii lannoitteeksi puutarhaan ja viljapelloille. RANU-maanparannusrae on ravinnepitoinen orgaaninen kuivarae, jonka raaka-aineena käytetään biojätettä ja puhdistamolietettä. RANUssa yhdistyvät ekologisella tavalla luonnonmukainen lannoittaminen ja ravinteiden kierrätys.
Lue lisää Ranu-maanparannusrakeesta.

Istutusmulta PLUS

Kekkilän istutusmulta PLUS on levitysvalmis, lannoitettu, kalkittu ja seulottu yleiskasvualusta. Seoksen orgaaninen aines pidättää hyvin vettä ja ravinteita. Kivennäisaines tuo rakenteeseen kestävyyttä ja läpäisevyyttä. Istutusmulta soveltuu pensas-, puu- ja perennaistutuksiin sekä myös nurmikoiden kasvualustaksi. Istutusmullan avulla palautat myös Etapin lähialueella syntyneen haravointijätteen ravinteet takaisin kiertoon. Mullan pääraaka-aine koostuu kotimaakunnassa tuotetusta kompostista, joka saa uuden elämän viljelyalustana. Istutusmultaa voi ostaa Ilmajoen, Kurikan, Jalasjärven ja Seinäjoen jäteasemilta irtotavarana, jolloin multa täytyy lastata itse omaan peräkärryyn. Peräkärryä suuremmat erät sekä kotiinkuljetukset voi tilata Seinäjoen KTK Oy:stä.

Viljelymulta PREMIUM

Kekkilän viljelymulta PREMIUM on kuohkea ja multava kasvualusta, joka soveltuu kasvimaan perustamiseen, kasvihuoneviljelyyn ja kesäkukkaistutuksiin. Se sopii myös maanparannukseen hiekkaisille ja savisille paikoille. Viljelymulta on kalkittu ja seulottu kasvualusta, ja se on peruslannoitettu hidasliukoisella luonnonlannoitteella, jonka ravinteet vapautuvat tasaisesti läpi kasvukauden. Tuotteeseen on lisätty juuriston kasvua edistävää luonnollista humushappo-valmistetta. Viljelymulta PREMIUM on lannoitettu pitkäkestoisella orgaanisella lannoitteella. Viljelysmultaa voi ostaa Ilmajoen jäteasemalta irtotavarana, jolloin multa täytyy lastata itse omaan peräkärryyn. Peräkärryä suuremmat erät sekä kotiinkuljetukset voi tilata Seinäjoen KTK Oy:stä.

Kekkilä Männynkuorikate

Kekkilä Männynkuorikate sopii pensas- ja havuaidanteiden sekä istutusalueiden maanpinnan kattamiseen. Se soveltuu hyvin myös kasvimaan kulkualueiden sekä polkujen pinnoitteeksi. Kuorikate estää siemenrikkakasvien kasvua ja auttaa ylläpitämään maan kosteutta. Kate on murskattua ja seulottua männynkuorta. Miellyttävän ulkonäön lisäksi kuorikate vähentää kastelun tarvetta ja helpottaa veden imeytymistä aluskerrokseen. Kuorikatetta voi ostaa Etapin jäteasemilta irtotavarana, jolloin kuorikate täytyy lastata itse omaan peräkärryyn. Peräkärryä suuremmat erät sekä kotiinkuljetukset voi tilata Seinäjoen KTK Oy:stä.

Kalliomurske 0–16 mm

Murske on yleinen sorateiden ja pihojen pintamateriaali, joka soveltuu pihan rakentamiseen ja korjaamiseen. Murske tiivistyy ja sitoutuu hyvin, ja sen ansiosta se soveltuu myös mm. terassien ja pienempien rakennusten perustamiseen. Murskeen väri vaihtelee louhitun kallion mukaan, mutta meillä murske on pääosin väriltään harmaata. Kalliomursketta voi ostaa Ilmajoen jäteasemalta irtotavarana, jolloin se täytyy lastata itse omaan peräkärryyn. Peräkärryä suuremmat erät sekä kotiinkuljetukset voi tilata Maansiirto Veljekset Rinta Oy:stä.

Sepeli 8–16 mm

Sepeli on valmistettu seulomalla kalliomurskeesta. Sepeli on hyvin vettäläpäisevä materiaali, jota voidaan käyttää mm. kivijalkojen ja istutusten ympärillä. Rakentamisessa sepeliä käytetään mm. rakennusten alapohjissa ja perusmuurin vastaisessa salaojituksessa. Se soveltuu myös hyvin kuraisten teiden ja pihojen korjaamiseen. Myös sepelin väri vaihtelee louhitun kallion mukaan, mutta meillä murske on pääosin väriltään harmaata. Sepeliä voi ostaa Ilmajoen jäteasemalta irtotavarana, jolloin se täytyy lastata itse omaan peräkärryyn. Peräkärryä suuremmat erät sekä kotiinkuljetukset voi tilata Maansiirto Veljekset Rinta Oy:stä.