Lain mukaan jätehuolto on kiinteistökohtaista eli jokaisen kiinteistön tulee kuulua jätehuollon piiriin. Etapin asiakaspalvelu  auttaa ja neuvoo jätehuollon järjestämisestä. Jätehuoltoon voi liittyä myös OmaEtappi -verkkopalvelussa.

Jäteastia mökin pihaan

Vapaa-ajan kiinteistöllä voi käyttää kiinteistökohtaista jäteastiaa, jos mökki sijaitsee riittävän kantavan ja leveän tien varressa, jotta jäteauto pääsee perille. Kesämökin jäteastian tyhjennyskausi on 1.6.– 30.9.

Etapin astiapalvelu toimittaa jäteastian maksutta uudelle asiakkaalle, kun jätehuoltosopimus on tehty. Astian rikkoutuessa tai jos on tarvetta vaihtaa se isompaan tai pienempään, Etappi hoitaa tämänkin.

Etappi lähettää jätelaskun mökkikauden päätyttyä syksyllä.

Mökkiläiset voivat käyttää myös ns. jätekimppa-astiaa, jossa osakkaat jakavat keskenään jäteastian.

Aluekeräyspiste vaihtoehtona jäteastialle

Mökkiläisille tarkoitettuja poltettavan jätteen yhteispisteitä eli aluekeräyspisteitä on käytössä Alavudella, Jurvassa, Kihniöllä, Kuortaneella, Peräseinäjoella, Töysässä ja Ähtärissä kesäkaudella 1.5.–30.9. Kihniöllä pisteet ovat ympärivuotisia, ja osa niistä on vakinaisten asukkaiden käytettävissä. Katso aluekeräyspisteen sijainnit tästä.

Palvelusta veloitetaan keväisin kausimaksu, Kihniöllä vuosimaksu.

Aluekeräyspisteissä vastaanotetaan ainoastaan vapaa-ajan asutuksen poltettavaa jätettä, josta on lajiteltu pois kierrätettävät ja vaaralliset jätteet. Katso lajitteluohjeet.

Ekomaksu koskee myös vapaa-ajan kiinteistöjä

Vapaa-ajan kiinteistöistä maksetaan ekomaksua, koska ekomaksulla katettavat palvelut ovat tarjolla myös vapaa-ajan asukkaille. Ekomaksulla katetaan esimerkiksi jäteasemien maksuton vastaanotto useille jätelajeille ja Etapin ekopisteiden ylläpito.

 

Autamme huolehtimaan kiinteistösi jätehuollosta. Kuinka voimme palvella?

Piirretty auto lietteenkeräysautosta.

Asumislietteiden keräys

Asumisesta syntyvien asumislietteiden saostus- ja umpisäiliöt on tyhjennettävä jätevedenpuhdistamolle vähintään kerran vuodessa.