Vihreää pehmeää sammalta.

Tutkimusmatka kestävään tulevaisuuteen

Yläkouluille suunnatussa opetusmateriaalissa on eri mittaisia kokonaisuuksia aina yhdestä oppitunnista kokonaiseen projektiviikkoon. Aineiston teemoja ovat muun muassa kestävä kuluttaminen, jätteen vähentäminen ja kierrätys. Oppimiskokonaisuus tukee projektiperusteista työskentelyä, tulevaisuustaitoja ja ilmiöoppimista.

Jätehuollon yleisoppaan kansi.

Jätehuollon yleisopas

Jätehuollon yleisopas tukee alakoulujen ympäristökasvatusta. Oppaasta löydät vinkkejä ympäristökasvatuksen toteutukseen ja ohjeet esimerkiksi tältä sivulta tulostettavissa olevan jätebingon pelaamiseen.

Kuvituskuva

Alakoulujen jäteneuvontatunti

Tilaa alakoulujen jäteneuvontaan suunnattu opetusvideo. Videolla kerrotaan Eetu Etapin kanssa, mikä on Lakeuden Etappi, mihin jätteet menevät ja mitä niistä tehdään. Lisäksi oppilaat pääsevät mm. pohtimaan miten voisivat vähentää jätteen määrää. Videon kesto on 22 minuuttia.  Oppitunnin voi täydentää esimerkiksi jätebingolla tai Etappi-aapisen tehtävillä.

Kuvituskuva

Näin jätehuolto pelaa - aamunavaus teemaviikkoihin

Onko koulusanne suunnitteilla lajitteluun ja kierrätykseen keskittyvä teemapäivä tai -viikko? Tästä videosta käynnistys teemaan! Videolla Etapin ympäristökouluttaja Oona Ollila kertoo Eetu Etapin kanssa jätehuollosta ja kierrättämisestä.
Videon kesto 4 min.

Tehtävämonisteet lapsille.

Tehtäviä lapsille

Kansikuva Etappi-aapisesta

Etappi-aapinen

Etappi-aapisesta löytyy eri vaikeustasojen ja aiheiden tehtäviä.

Lajittelubingo

Lajittelubingo

Lajittelubingoa ovat pelanneet niin aikuiset kuin lapsetkin. Lisätietoja bingosta löytyy yleisoppaasta sivulta 7.

Vähennä hävikkiä -oppaan kansi.

Vähennä hävikkiä -aineisto

Vähennä hävikkiä -aineisto tukee koulujen ruokahävikkiaiheisia teemaviikkoja tai tempauksia. Aineisto sisältää erilaisia ja eri oppiaineisiin soveltuvia hävikkiaiheisia tehtäviä.

Nujerra ruokahävikki -videosta kuva.

Nujerra ruokahukka

Nujerra ruokahukka -video on Etapin ruokahävikin vastaista työtä varten tuotettu opetusaineisto kouluille. Videota voi vapaasti käyttää ympäristökasvatuksen tueksi oppitunneilla.
Sen toteuttamisessa on ollut mukana myös lukiolainen, jotta videossa on saatu esille nuorten näkökulmaa. Tietopuoliselta sisällöltään video on suunnattu yläkouluille, mutta sen voi sujuvasti katsoa myös pienempien koululaisten kanssa.

Piirrosmaisema, jossa kulkee jäteauto keskellä kylää.

Opastusta ja vinkkejä videoilla

YouTube-kanavallamme on erilaisia videoita lajittelusta, jätteiden käsittelystä sekä palveluistamme. Videoita saa vapaasti käyttää opetuksen tukena.