Jätehuollon yleisoppaan kansi.

Jätehuollon yleisopas

Jätehuollon yleisopas tukee alakoulujen ympäristökasvatusta. Oppaasta löydät vinkkejä ympäristökasvatuksen toteutukseen ja ohjeet esimerkiksi tältä sivulta tulostettavissa olevan jätebingon pelaamiseen.

jateneuvonta_2.jpg

Alakoulujen jäteneuvontatunti

Tilaa alakoulujen jäteneuvontaan suunnattu opetusvideo. Videolla kerrotaan Eetu Etapin kanssa, mikä on Lakeuden Etappi, mihin jätteet menevät ja mitä niistä tehdään. Lisäksi oppilaat pääsevät mm. pohtimaan miten voisivat vähentää jätteen määrää. Videon kesto on 22 minuuttia.  Oppitunnin voi täydentää esimerkiksi jätebingolla tai Etappi-aapisen tehtävillä.

Oona ja Eetu 2

Näin jätehuolto pelaa - aamunavaus teemaviikkoihin

Onko koulusanne suunnitteilla lajitteluun ja kierrätykseen keskittyvä teemapäivä tai -viikko? Tästä videosta käynnistys teemaan! Videolla Etapin ympäristökouluttaja Oona Ollila kertoo Eetu Etapin kanssa jätehuollosta ja kierrättämisestä.
Videon kesto 4 min.

Tehtävämonisteet lapsille.

Tehtäviä lapsille

Etappi-aapisen kansi

Etappi-aapinen

Etappi-aapisesta löytyy eri vaikeustasojen ja aiheiden tehtäviä.

Lajittelubingo

Lajittelubingo

Lajittelubingoa ovat pelanneet niin aikuiset kuin lapsetkin. Lisätietoja bingosta löytyy yleisoppaasta sivulta 7.

Vähennä hävikkiä -oppaan kansi.

Vähennä hävikkiä -aineisto

Vähennä hävikkiä -aineisto tukee koulujen ruokahävikkiaiheisia teemaviikkoja tai tempauksia. Aineisto sisältää erilaisia ja eri oppiaineisiin soveltuvia hävikkiaiheisia tehtäviä.

Nujerra ruokahävikki -videosta kuva.

Nujerra ruokahävikki

Nujerra ruokahukka -video on Etapin ruokahävikin vastaista työtä varten tuotettu opetusaineisto kouluille. Videota voi vapaasti käyttää ympäristökasvatuksen tueksi oppitunneilla.
Sen toteuttamisessa on ollut mukana myös Seinäjoen lukion oppilas, jotta videossa on saatu esille nuorten näkökulmaa. Tietopuoliselta sisällöltään video on suunnattu yläkouluille, mutta sen voi sujuvasti katsoa myös pienempien koululaisten kanssa.