Kiinteistöjen asumisesta syntyvien asumislietteiden saostus- ja umpisäiliöt tyhjennetään jätevedenpuhdistamolle vähintään kerran vuodessa. Ensimmäisestä tyhjennysajankohdasta tiedotetaan säiliön haltijoille kirjeellä, sen jälkeen tyhjennysviikko säilyy samana vuosittain. Umpisäiliöt voidaan tyhjentää useamminkin tarpeen mukaan, jolloin tyhjennys pitää tilata hyvissä ajoin.

Säiliön tyhjennysviikko kerrotaan myös jätelaskussa sekä OmaEtappi.com -verkkopalvelussa. Mikäli olet ilmoittanut puhelinnumerosi, lähetämme myös tekstiviestin tyhjennyksestä edellisellä viikolla.

Huolehdi lietesäiliöstäsi:

  • Merkkaa säiliösi ja varmista, että se löytyy vuodenajasta riippumatta. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  • Säiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla.
  • Hätätilanteiden välttämiseksi tilaa tyhjennys ajoissa, koska pikatyhjennyksestä joudutaan perimään erillinen lisämaksu.
  • Kuljettajan tekemästä ylimääräisestä työstä peritään lisämaksu, jos kuljettaja joutuu esimerkiksi luomaan lumet tai karsimaan pusikkoa saadakseen säiliön tyhjennettyä.

Asumislietteiden tyhjennykset Kihniössä

Kihniössä toimii kiinteistön haltijan järjestämä lietteenkuljetus, jolloin kiinteistön haltija vastaa itse tyhjennyksen tilaamisesta haluamaltaan kuljetusyrittäjältä, jolla on asianmukaiset luvat.
Jäteyhtiö laskuttaa lietteen käsittelymaksun asiakkaalta jätevedenpuhdistamon puolesta ja kuljetusyrittäjä laskuttaa kuljetuksen asiakkaalta.

Listaus Kihniön asumislietteiden jätevesijärjestelmien tyhjentäjistä löytyy Kihniön nettisivuilta.

Jätevesijärjestelmien tyhjentäjät Kihniössä

Toiminta poikkeustilanteissa

Normaalina toimistoaikana (klo 9–16) ma-pe voit asioida Etapin asiakaspalvelun kanssa.

Erittäin kiireellisessä tilanteessa voi tyhjennyksen tilata asiakaspalvelun aukioloajan ulkopuolella suoraan urakoitsijalta:

Kanta-Seinäjoki, Nurmo, Ylistaro, Lapua, Kurikka, Ilmajoki

  • Korkonen Oy, puh. 0500 539 056

Jalasjärvi

Peräseinäjoki

  • T.mi Reijo Lahti puh. 0400 378 938

Ähtäri, Alavus, Kuortane:

Urakoitsijat laskuttavat poikkeustilanteiden hoitamisesta oman hinnastonsa mukaisesti.