Kiinteistöjen asumisesta syntyvien asumislietteiden saostus- ja umpisäiliöt tyhjennetään jätevedenpuhdistamolle vähintään kerran vuodessa. Ensimmäisestä tyhjennysajankohdasta tiedotetaan säiliön haltijoille kirjeellä, sen jälkeen tyhjennysviikko säilyy samana vuosittain. Umpisäiliöt voidaan tyhjentää useamminkin tarpeen mukaan, jolloin tyhjennys pitää tilata hyvissä ajoin.

Säiliön tyhjennysviikko kerrotaan myös jätelaskussa sekä OmaEtappi.com -verkkopalvelussa. Mikäli olet ilmoittanut puhelinnumerosi, lähetämme myös tekstiviestin tyhjennyksestä edellisellä viikolla.

Huolehdi lietesäiliöstäsi:

  • Merkkaa säiliösi ja varmista, että se löytyy vuodenajasta riippumatta. Hukkakäynnistä peritään maksu, jos säiliötä ei löydy tai sille pääsyyn on este.
  • Säiliöiden kannet tulee olla käsin avattavissa ja siirrettävissä. Mikäli kansi on sitä raskaampi, tulee se varustaa tyhjennysluukulla.
  • Hätätilanteiden välttämiseksi tilaa tyhjennys ajoissa, koska pikatyhjennyksestä joudutaan perimään erillinen lisämaksu. Pikatyhjennys tarkoittaa asiakkaan pyytämää, korkeintaan viiden arkipäivän sisällä tapahtuvaa, lietetyhjennystä tai kun tyhjennys halutaan asiakkaan pyynnöstä tiettynä viikonpäivänä ja/tai kellonaikana.
  • Kuljettajan tekemästä ylimääräisestä työstä peritään lisämaksu, jos kuljettaja joutuu esimerkiksi luomaan lumet tai karsimaan pusikkoa saadakseen säiliön tyhjennettyä.

Toiminta poikkeustilanteissa

Normaalina toimistoaikana (klo 9–16) ma-pe voit asioida Etapin asiakaspalvelun kanssa. Puh. (06) 421 4900

Erittäin kiireellisessä tilanteessa voi tyhjennyksen tilata asiakaspalvelun aukioloajan ulkopuolella suoraan urakoitsijalta:

Kanta-Seinäjoki, Nurmo, Ylistaro, Lapua, Ilmajoki, Kuortane

  • Korkonen Oy, puh. 0500 539 056

Jalasjärvi

Peräseinäjoki

  • Puhtaanapito Pahkakangas Oy, puh. 0400 647367

Ähtäri

Kihniö

  • Tmi Reijo Lahti puh. 0400 378 938

Alavus, Kurikka

  • Latva-Hoppala Oy, puh. 0400 736970

Urakoitsijat laskuttavat poikkeustilanteiden hoitamisesta oman hinnastonsa mukaisesti.