Kierrätyssankarit 2021 on päättynyt. Voittajaksi arvottiin jätepassin palauttaneiden luokkien kesken Paulaharjun koulun 4A Kurikasta. Onneksi olkoon!

Lakeuden Etappi järjestää alueensa (Alavus, Ilmajoki, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri) neljäsluokkalaisille Kierrätyssankarit-kampanjan 8.3.–7.5.2021. KampanjassaKIerrätyssankarit jätepassin esikatselukuva täytetään jätepassia, joka sisältää yhdeksän hauskaa tehtävää, joiden avulla oppilaat tutustuvat monipuolisesti jätteiden lajitteluun ja lähialueen keräyspisteisiin.

Kierrätyssankarit-kampanjaan osallistutaan koululuokittain ja se on suunnattu 4.-luokille. Yhdysluokat, kuten 3-4. -luokat, voivat osallistua myös. Kun luokka on suorittanut vähintään seitsemän jätepassin tehtävää, passin tehtävät palautetaan sähköisen lomakkeen kautta. Opettaja saa itse vapaasti valita kuinka passin tehtävät käytännössä luokassa toteutetaan.

Pääpalkintona on aikaisemmin ollut luokkaretki Westenergyn jätevoimalaan, jossa roskapusseista tehdään energiaa! Tilanteesta johtuen pääpalkinto ilmoitetaan myöhempänä ajankohtana, kun tiedetään onko vierailu jätevoimalassa mahdollinen. Pääpalkinto arvotaan kaikkien osallistuneiden luokkien kesken. Kaikki kisaan osallistuneet luokat palkitaan kierrätyssankarit-tuubihuivein!

Näin homma toimii!

  1. Ilmoita luokkasi mukaan kampanjaan 12.2.2021 mennessä.
  2. Kun materiaalit ovat saapuneet koulullenne, kiinnittäkää jätepassi (A2) ja julisteet (A3) näkyvälle paikalle luokkaan.
  3. Tehkää jätepassin tehtävät (vähintään 7) ja merkitkää ne passiin.
  4. Täyttäkää tehdyt tehtävät ja kuvat palautuslomakkeella. Itse passin saatte pitää muistona.
  5. Viimeinen palautuspäivä on perjantai 7.5.2021.

Kiitos osallistumisesta! Lähetämme tuubihuivit osallistuneille kampanjan päätyttyä ja pääpalkinnon voittajaluokkaan otamme yhteyttä henkilökohtaisesti.

Kouluille lähetetään jätepassit ennen kampanjan alkua. Ladattava versio jätepassista: Kierrätyssankarit jätepassi 2021 (pdf)

Kierrätyssankari-kampanjan kuvitus, jossa lukee: Et tarvitse supervoimia ollaksesi sankari – kierrätä!

Lisätietoa Kierrätyssankarit-kampanjasta

Oona Ollila
oona.ollila@etappi.com
040 641 5668
Etapin ympäristökouluttaja