Täyttäkää jätepassi ja olette kierrätyssankareita!

Lakeuden Etappi järjestää alueensa (Alavus, Ilmajoki, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri) neljäsluokkalaisille Kierrätyssankarit-kampanjan 13.2.–13.4.2023. KampanjassaKIerrätyssankarit jätepassin esikatselukuva täytetään jätepassia, joka sisältää yhdeksän hauskaa tehtävää, joiden avulla oppilaat tutustuvat monipuolisesti jätteiden lajitteluun ja lähialueen keräyspisteisiin.

Kierrätyssankarit-kampanjaan osallistutaan koululuokittain ja se on suunnattu 4.-luokille. Yhdysluokat, kuten 3-4. -luokat, voivat osallistua myös. Kun luokka on suorittanut vähintään seitsemän jätepassin tehtävää, passin tehtävät palautetaan sähköisen lomakkeen kautta. Opettaja saa itse vapaasti valita kuinka passin tehtävät käytännössä luokassa toteutetaan.

Osallistuvien luokkien kesken arvottava pääpalkinto on vierailu Seinäjoen RE-pisteellä ja pizzat vierailun yhteydessä. Kaikki kisaan osallistuneet luokat palkitaan kierrätyssankarit-tuubihuivein!

Näin homma toimii!

  1. Ilmoita luokkasi mukaan kampanjaan 16.-31.1.2023 välisenä aikana. Ilmoittautumislomake löytyy alta.
  2. Kun materiaalit ovat saapuneet koulullenne, kiinnittäkää jätepassi (A2) ja julisteet (A3) näkyvälle paikalle luokkaan.
  3. Tehkää jätepassin tehtävät (vähintään 7) ja merkitkää ne passiin.
  4. Täyttäkää tehdyt tehtävät ja kuvat palautuslomakkeella. Itse passin saatte pitää muistona.
  5. Viimeinen palautuspäivä on 13.4.2023.

Kouluille lähetetään jätepassit ennen kampanjan alkua. Ladattava versio jätepassista: Kierrätyssankarit jätepassi 2022 (pdf)

Onhan kuvausluvat kunnossa?

Huomioithan, että Etapin viestintä voi ottaa kampanjoihin ja kilpailuihin osallistuvista koululuokista kuvia julkaisujaan varten. Tarkista siis, että oppilailla on lupa tulla kuvatuksi, ja että tiedossa on myös ketkä oppilaat eivät saa olla kuvissa mukana.

Tämä on edellytyksenä Etapin kampanjoihin osallistumiselle, koska näin kuvien ottaminen sujuu ripeästi ja vaivatta, kun kuvaustilanteessa ei tarvitse erikseen alkaa asiaa selvittää. Opettajan tulee siis olla selvillä, kenellä on lupa olla kuvassa ja kenellä ei. Voittajaluokasta otetaan aina kuvia niin, että ainakin osalla kasvotkin näkyvät. Kuvia voidaan käyttää Etapin sosiaalisen median kanavien lisäksi muissakin julkaisuissa.

Kierrätyssankari-kampanjan kuvitus, jossa lukee: Et tarvitse supervoimia ollaksesi sankari – kierrätä!

Lisätietoa Kierrätyssankarit-kampanjasta

Tanja Pykäri
Etapin viestintäassistentti
etunimi.sukunimi[at]etappi.com
040 483 7170