Lakeuden Etappi järjestää alueensa (Alavus, Ilmajoki, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri) 4. -luokkalaisille Kierrätyssankarit-kampanjan 10.2.–9.4.2020. Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi kampanja-aikaa on jatkettu 30.9. asti.  Kampanjassa täytettään jätepassia, joka sisältää 9 hauskaa tehtävää, joiden avulla oppilaat tutustuvat monipuolisesti jätteiden lajitteluun ja lähialueen keräyspisteisiin.

Kierrätyssankarit-kampanjaan osallistutaan koululuokittain ja se on suunnattu 4.-luokille. Yhdysluokat, kuten 3-4. luokat, voivat osallistua myös. Kun luokka on suorittanut vähintään 7 jätepassin tehtävää, passin tehtävät palautetaan sähköisen lomakkeen kautta. Opettaja saa itse vapaasti valita kuinka passin tehtävät käytännössä luokassa toteutetaan.
Kaikki osallistujat saavat pienen yllätyksen!

Pääpalkintona on tykätty luokkaretki Westenergyn jätevoimalaan, jossa roskapusseista tehdään energiaa! Pääpalkinto arvottaan kaikkien osallistuneiden luokkien kesken. Kaikki kisaan osallistuneet luokat palkitaan kierrätyssankarit-tuubihuivein!

Näin homma toimii!

  1. Ilmoita luokkasi mukaan kampanjaan 28.1.2020 mennessä – ilmoittautuminen päättynyt.
  2. Kun materiaalit ovat saapuneet koulullenne, kiinnittäkää jätepassi (A2) ja julisteet (A3) näkyvälle paikalle luokkaan.
  3. Tehkää jätepassin tehtävät (vähintään 7) ja merkitkää ne passiin.
  4. Täyttäkää tehdyt tehtävät ja kuvat palautuslomakkeella. Itse passin saatte pitää muistona.
  5. Viimeinen palautuspäivä on keskiviikkona 30.9.2020

Kiitos osallistumisesta! Lähetämme tuubihuivit osallistuneille kampanjan päätyttyä ja pääpalkinnon voittajaluokkaan otamme yhteyttä henkilökohtaisesti.

Kierrätyssankari-kampanjan kuvitus, jossa lukee: Et tarvitse supervoimia ollaksesi sankari – kierrätä!

Lisätietoa Kierrätyssankari-kampanjasta

Oona Ollila
oona.ollila@etappi.com
040 641 5668
Etapin ympäristökouluttaja