Urakoiden vaihtuminen ja ajoreittien tehostaminen voivat muuttaa jäteastian tyhjennysajankohtaa kilpailutetuilla alueilla.

Lakeuden Etappi kilpailutti jätekuljetuksia – uudet urakat alkavat huhtikuussa

Urakoiden vaihtuminen ja ajoreittien tehostaminen voivat muuttaa jäteastian tyhjennysajankohtaa kilpailutetuilla alueilla.

Lakeuden Etapin jätekuljetusten kilpailutus tuo urakoitsijavaihdoksia Töysässä, Peräseinäjoella ja Jalasjärvellä. Etappi kilpailutti jätekuljetuksia ja edullisimman tarjouksen näiden kuntien jätekuljetusten urakoimisesta teki HFT Network Oy, joka aloittaa uutena urakoitsijana näillä alueilla huhtikuussa. Uudet urakat kestävät viisi vuotta.

Aikaisempi urakoitsija Töysässä on Töysän Kiinteistöhuolto, Peräseinäjoella Sita Finland ja Jalasjärvellä Jalasjäte Oy.

Etappi kilpailutti jätekuljetukset myös Lapualla, Ilmajoella ja Ähtärissä. Näillä alueilla urakointiin ei tule muutoksia, vaan aikaisempi jätekuljetusurakoitsija jatkaa kilpailutuksen tuloksena.

Asiakkaille uusiin urakoihin siirtymisvaiheesta voi tulla muutoksia jäteastian tyhjennyspäivään tai -viikkoon kaikilla kilpailutetuilla alueilla, myös niillä alueilla, joilla urakoitsija ei vaihtunut. Tämä johtuu siitä, että ajoreittejä viilataan urakka-alueiden vaihtumisen yhteydessä entistä tehokkaammiksi.

Kilpailuttamalla jätekuljetukset saadaan kustannussäästöä. Esimerkiksi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tekemän tutkimuksen mukaan kunnan kilpailuttamassa jätteenkuljetuksessa hinnat ovat noin 40 prosenttia halvemmat kuin sopimusperusteisessa jätteenkuljetuksessa.

Keskitetty jätekuljetusten kilpailutus on myös ympäristöystävällistä. Tehokkaiden tyhjennysreittien suunnittelu autoille tarkoittaa sitä, että sama seutu ajetaan yhdellä autolla ja samalla kertaa täyteen. Näin ei tule hukkakilometrejä ja päästöt vähenevät samalla kun myös polttoainetta säästyy.

Miten jäteastian tyhjennyajankohta voi muuttua? Esimerkkejä 

Esim. 1: Kodin jäteastia tyhjennetään normaalisti kahden viikon välein, mutta nyt tyhjennyksessä onkin vain viikon väli. Kyseessä on kertaluontoinen tyhjennysvälin muutos. Asiakkaalle tehdään tämä yksi jäteastian tyhjennys maksutta, eikä asiakkaan tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin. Seuraava tyhjennys on taas kahden viikon kuluttua jatkuen niin.

Esim. 2: Kodin jäteastia tyhjennetään normaalisti neljän viikon välein, mutta nyt tyhjennyksessä onkin väliä vain kaksi tai kolme viikkoa. Kyseessä on kertaluontoinen tyhjennysvälin muutos. Asiakkaalle tehdään yksi jäteastian tyhjennys maksutta, eikä asiakkaan tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin. Seuraava tyhjennys on taas neljän viikon kuluttua jatkuen niin.

Esim. 3: Kodin jäteastian normaali tyhjennysväli on kaksi tai neljä viikkoa, nyt tyhjennysväli pitenee yli viikolla. Mikäli tyhjennysväli on liian pitkä, ota yhteyttä Etapin asiakaspalveluun puh. (06) 4214 900 tai lähetä sähköpostia info@etappi.com.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi, kuljetusvastaava Janne Väänänen, puh. 040 7748 524