Kuva pelistä nimeltä Tutkimusmatka kestävään tulevaisuuteen.

Yläkouluille suunnatussa opetusmateriaalissa on eri mittaisia kokonaisuuksia aina yhdestä oppitunnista kokonaiseen projektiviikkoon. Kyseessä on valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan sidottu ja monialaiseen oppimiseen suunniteltu ympäristökasvatuksen ja jäteneuvonnan projektimateriaali, joka tarjoaa erilaisia teemoja kestävän tulevaisuuden pohdintaan. Aineiston teemoja ovat muun muassa kestävä kuluttaminen, jätteen vähentäminen ja kierrätys. Oppimiskokonaisuus tukee projektiperusteista työskentelyä, tulevaisuustaitoja ja ilmiöoppimista. Materiaali perustuu projektipolkuun, jossa käydään projektille ominaiset vaiheet lävitse aloituksesta palautteen antoon ja itsearviointiin. Aineisto on tuotettu yhteistyössä Otava Oppimisen palvelujen kanssa.
Materiaalit on luotu Google Classroomin ja O365 OneNoten alustoihin. Materiaalin voi tilata myös sellaiset yläkoulut, joilla ei ole näitä alustoja käytössä.

Lue ja lataa esite

Tilaa materiaali

Tilaa digitaalinen opetusmateriaali alla olevalla lomakkeella.
Materiaali sisältää oppilaan työkirjan ja opettajan ohjeistuksen. Tilauksen yhteydessä lähetetään myös 45 minuutin nauhoitettu jäteneuvontatunti, jota voi käyttää myös apuna opetuksessa. Voit myös tilata pelkän nauhoitetun tunnin. Huomioithan, että materiaali on tarkoitettu ainoastaan Etapin omistajakuntien yläkouluille Alavudella, Ilmajoella, Lapualla, Kihniössä, Kurikkassa, Kuortaneella, Seinäjoella ja Ähtärissä.