Etappi kutsuu kuntalaiset kierrättämään ja pohtimaan kestävää kuluttamista Euroopan jätteen vähentämisen viikolla.

Etappi kutsuu kuntalaiset kierrättämään 24.11. Kaks´kättä -pajalle

Marraskuussa vietetään kansainvälistä Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa, johon Lakeuden Etappi osallistuu kutsumalla kuntalaiset kierrättämään ja pohtimaan omaa kulutuskäyttäytymistään.
Etappi järjestää 24.11. Kiertotalouspäivän kuntalaisille, jolla halutaan kiinnittää huomiota jätteen vähentämiseen ja kestävään kuluttamiseen. Päivä järjestetään yhteistyössä Kaks´Kättä -työpajan kanssa ja tapahtumapaikkana on yhdistyksen kierrätyskeskus Seinäjoella.
”Etapin tarkoituksena on kannustaa kuntalaisia kierrättämiseen. Itselle tarpeeton tavara voi olla toiselle aarre. Aina ei tarvitse hankkia kaikkea uutena”, kertoo jäteneuvoja Oona Salo Lakeuden Etapista.
Hänen mielestään kierrätyskeskus paikkana on hyvä ympäristö Jätteen vähentämisen viikon tapahtumalle, sillä sinne voi tulla katsomaan ihan itse, miten tavara kiertää ja myös osallistua tavaranvaihtoon.
Kaks´Kättä -työpaja on voittoa tavoittelematon kolmannen sektorin toimija, joka työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja nuoria sekä edistää nuorten koulutusta.
”Kierrättäminen ja tavaranvaihto ovat tätä päivää. Kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa voi tehdä löytöjä. Uutta ostaessa kannattaa hankkia laadukasta ja kestävää kertakäyttökrääsän sijasta”, neuvoo Salo.

Kierrätä ja satsaa laatuun

Etapin kiertotalouspäivänä ohjelmassa on tavaranvaihtotori, johon voi viedä yhdestä kolmeen itselle tarpeetonta ehjää ja puhdasta tavaraa tai tekstiiliä ja ottaa mukaan jotain tarvitsemaansa tilalle.
Etapin jäteneuvoja on paikalla kertomassa kestävästä kuluttamisesta ja jätteen vähentämisestä. Lapsille on tarjolla Jätejengi-nukketeatteria.
Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään kansainvälisesti 19.11 – 27.11.2016. Kyseessä on Euroopan Komission LIFE+ -hanke, joka tähtää tuotettujen jätemäärien vähentämiseen tapahtumien ja tempausten kautta.
Euroopan jätteiden vähentämisen viikolla on tavoiteltu resurssitehokkaampaa ja vähemmän jätteitä tuottavaa elämäntapaa vuodesta 2009 lähtien. Viime vuonna jätteettömän maailman puolesta järjestettiin 12 000 tempausta ja tapahtumaa ympäri Eurooppaa.
Lakeuden Etappi on ollut mukana jätteen vähentämisen viikoilla alusta asti erilaisin teemoin ja tapahtumin.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi, jäteneuvoja Oona Salo puh. 040 641 5668
Kaks´Kättä -paja työvalmentaja Seija Sampo puh. 040 585 9363