Lajittelu ja kierrätys kiinnostavat kuntien asukkaita. Tästä on merkkinä se, että asiointi Lakeuden Etapin jäteasemilla on ollut noususuuntaista vuosien saatossa. Asiointimäärä jatkoi kasvuaan myös viime vuonna. Vuoden 2019 tilastojen mukaan Etapin jäteasemilla kirjattiin yhteensä 108 650 asiakaskäyntiä, kun vastaava luku edellisvuonna oli 106 500 käyntiä.

Etapin jäteasemilla käy ajoittain kovakin kuhina, autoja kertyy porttien taakse jonoksi asti juuri ennen avaamisaikaa. Myöhemminkin pitkin päivää peräkärrykuormia tuodaan tasaiseen tahtiin.
”Asiakkaat ovat ottaneet omakseen jäteasemien palvelut. Käyntimäärät kasvoivat edelleen, mikä suunta on jatkunut tasaisesti vuosien saatossa. Erityisesti alkukesän tempauspäivät näkyvät selvästi myös asiakasmäärissä”, arvioi jäteasematoiminnoista vastaava jätehuoltoinsinööri Mauri Rajamäki.
Eniten asiointeja viime vuonna oli Etapin isoimman omistajakunnan Seinäjoen jäteasemalla. Seinäjoki-Nurmon jäteasemalla kirjattiin yhteensä 34 800 asiakaskäyntiä. Toiseksi asiointivilkkaudessa tulee Lapuan jäteasema, jossa asioitiin 18 100 kertaa. Kolmanneksi tulleella Ilmajoen jäteasemalla asiointeja oli 13 250.

KIERRÄTETTÄVÄT JA VAARALLISET JÄTTEET OTETAAN MAKSUTTA VASTAAN

Jäteasemien kävijämäärät nousivat viime vuonna eniten Alavuden ja Ähtärin jäteasemilla, myös Peräseinäjoen ja Ylistaron jäteasemilla vilkastui jonkun verran edellisvuoteen verrattuna.
Eniten asiakaskäyntejä per aukiolotunti oli Seinäjoki-Nurmon jäteasemalla, jossa asioi keskimäärin 19 asiakasta aukiolotunnin aikana. Seuraavaksi vilkkaimpia olivat aukioloaikaan suhteutettuna Lapuan ja Kurikan jäteasemat.
”Etapilla on jokaisessa omistajakunnassaan vähintään yksi jäteasema, joten palveluverkosto kuntalaisille on hyvä. Aukioloajat mitoitetaan suhteessa kävijämääriin ja niitä tarkastellaan säännöllisesti”, Rajamäki toteaa.
Jäteasemat ovat kuntien asukkaille suunnattuja palvelupisteitä, joissa otetaan vastaan kodin kierrätettävät, hyödynnettävät, poltettavat ja vaaralliset jätteet. Kodin kierrätettävät ja vaaralliset jätteet otetaan pääsääntöisesti maksutta vastaan. Etapin nettisivuilla on tarkemmat ohjeet.
Myös pienyritykset voivat käyttää jäteaseman palveluja tietyin rajoituksin, yrityksille palvelut ovat maksullisia.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi, jätehuoltoinsinööri Mauri Rajamäki puh. 040 7748523 tai palvelupäällikkö Anna Mäntylä puh. 040 582 7983