Isot erät noudetaan maksutta kierrätykseen myös kotoa

Öljynkeräystempaus kotitalouksille käynnistyy Etapin toimialueella

Isot erät noudetaan maksutta kierrätykseen myös kotoa

Kuntalaisille maksuton öljynkeräystempaus järjestetään Lakeuden Etapin toimialueen kunnissa touko-kesäkuun aikana. Lakeuden Etappi toteuttaa keräyksen yhdessä Ekokemin kanssa. Käytännössä öljynkeräys tapahtuu niin, että Ekokemin öljynimuauto kiertää Etapin jäteasemilla noutamassa sinne tuodut öljyt. Ilmajoella vastaanottopaikka on palolaitoksen pihalla.
”Keräyksessä otetaan vastaan käytettyjä vaihteisto-, hydrauliikka- ja moottoriöljyjä. Öljyt toimitetaan kierrätettäväksi edelleen teollisuuden käyttöön”, kertoo jätehuoltoinsinööri Mauri Rajamäki Lakeuden Etapista.
Isot öljyerät voidaan noutaa kotoakin, kun tilaa noudon vähintään seitsemän arkipäivää ennen kyseisen kunnan keräyspäivää. Keräyksen aikataulu löytyy koteihin jaetusta Etappi-aviisista ja Etapin nettisivuilta.
”Noudettavan öljyn tulee olla tynnyreihin pakattuna paikassa, johon imuautolla pääsee. Tynnyreissä pitää olla imuletkun suulakkeen mentävä reikä kannessa, että öljy saadaan sitä kautta tyhjennettyä”, Rajamäki neuvoo. Jäteasemilla ei keräyksen yhteydessä vastaanoteta öljytynnyreitä, vaan asiakkaan pitää ottaa ne mukaan tyhjennyksen jälkeen.
Etappi on järjestänyt perinteisesti kerran vuodessa erillisen öljynkeräyksen yhteistyössä Ekokemin kanssa. Muina aikoina puhdasta jäteöljyä voi toimittaa maksutta 100 litraa/kiloa Etapin jäteasemille niiden aukioloaikoina. Ilmajoen jäteasemalla otetaan vastaan suurempiakin eriä.
”Kun öljyä vie jäteasemalle muulloin kuin keräystempauksen aikana, öljyn tulee olla kaadettavassa astiassa, jonka asiakas itse tyhjentää”, Rajamäki tähdentää.
Öljy pitää kuljetettaessa olla asianmukaisissa ehjissä astioissa. Öljyn sekaan ei saa laittaa bensaa, jäähdytinnesteitä tai polttoöljyä. Nämä ja kaikki muutkin kodin vaaralliset jätteet voi toimittaa maksutta jäteasemalle, mutta erikseen ja pienissä erissä.

ÖLJYNKERÄYKSEN AIKATAULU

pe 20.5 Kuortaneen jäteasema 12 – 18

ti 24.5 Lapuan jäteasema 12 – 18

ke 25.5 Ylistaron jäteasema 12 – 18

to 26.5 Kurikan jäteasema 12 – 18

la 28.5 Seinäjoki-Nurmon jäteasema 10 -14

ma 30.5 Alavuden jäteasema 12 – 18

ti 31.5 Kihniön jäteasema 12 – 18

ke 1.6 Jalasjärven jäteasema 12 – 18

ti 7.6 Ähtärin jäteasema 12 – 18

pe 10.6 Peräseinäjoen jäteasema 12 – 18

ti 14.6 Ilmajoki, palolaitoksen pihalla 14 -16

Yli 400 litran jäteöljymäärät noudetaan kotoa, jos nouto on tilattu vähintään seitsemän työpäivää ennen kyseisen kunnan keräyspäivää. Öljynoudot tulee tilata Ekokemin asiakaspalvelusta puh. 010 7551 625 tai sähköpostilla: asiakaspalvelu1@ekokem.com

 

Lisätietoja: Lakeuden Etappi, jätehuoltoinsinööri, Mauri Rajamäki puh. 040 7748 523