Etappi lähettää jätelaskun vakituisille asukkaille kahden kuukauden välein. Vapaa-ajan asukkaat, jotka käyttävät aluekeräyspistettä saavat laskun keväällä.
Kesäasukkaille, joilla on oma jäteastia käytössä, lähetetään lasku loppusyksystä. Mikäli oma jäteastia tyhjennetään ympärivuotisesti, lasku lähtee pääsääntöisesti kahden kuukauden välein. Asunto-osakeyhtiöille laskut lähetetään kuukausittain.

Lasku sisältää:

  • Ekomaksun, jolla katetaan esimerkiksi kierrätettävien jätteiden ja vaarallisten jätteiden keräilystä ja kuljettamisesta koituvat kulut.
  • Jäteastian tyhjennysmaksun, jonka suuruus määräytyy jäteastian koon ja tyhennysvälin mukaan. Tyhjennysmaksuun sisältyvät sekä jätteiden kuljetus kotipihalta käsittelypaikkaan että asianmukainen käsittely. Omakotitalon asukas saa laskun jätehuollosta suoraan. Taloyhtiössä asuva maksaa jätteistään vuokrassa tai yhtiövastikkeessa.

Laskun maksamisesta

Etapin maksutilinumero on muuttunut vuoden 2019 puolella, joten maksupohjaa käyttävien asiakkaiden kannattaa varmistaa, ettei pohjissa ole vanha tilinumero. Vanha maksupohja tulee poistaa ja tehdä uusi pohja uudella tilinumerolla, jotta suoritus menee oikeaan osoitteeseen ja vältytään turhilta maksumuistutuksilta. Maksupohjaan täytyy muistaa muuttaa aina laskun viitenumero, joka on eri jokaisen laskun kohdalla.

Turvallinen ja vaivaton e-lasku

Etappi suositteleekin asiakkaillensa tietoturvallista ja toimitusvarmaa e-laskua, jonka voi tilata omasta verkkopankista käyttäen verkkopankin pyytämää yksilöintitietoa. E-laskussa on oikeat tiedot valmiiksi laskun maksamista varten, jolloin ei tarvitse tarkistaa tili- tai viitenumeroa erikseen.

Maksuneuvonta

Etapin asiakaspalveluun voit olla yhteydessä laskun sisältöön koskevissa asiat ja asiakastietojesi päivittämisessä. Muut laskutusasiat on ulkoisetettu Ropo Capital Oy:lle.

Ropo Capital hoitaa Etapin laskujen lähetyksen ja maksujen käsittelyn. Ropon maksuneuvonta auttaa maksujen käsittelyyn, maksamiseen ja myöhästyneisiin maksuihin liittyvissä asioissa. Voit hoittaa asioita myös  Ropo Online -palvelussa, jossa voit tarkistaa laskusi tilanteen ja maksaa laskun, siirtää eräpäivää tai tehdä maksusuunnitelman.

Ropo Capitalin asiakaspalvelu

Auki arkisin 8-20 välisenä aikana ja lauantaisin kello 10-15