Etapin toimialueelle ollaan valmistelemassa uusia jätemaksutaksoja, joihin kuntien asukkaat ja toissijaisen jätehuoltopalvelun eli TSV-palveluiden käyttäjät voivat vaikuttaa. Lakeuden jätelautakunta pyytää asukkaiden mielipiteitä taksaluonnoksista 17.4.2023 mennessä. Taksojen on määrä astua voimaan 1.7.2023 alkaen.

Taksaluonnoksien merkittävin muutos nyt voimassa olevaan jätemaksutaksaan on uusi maksuluokka pakkausjätteiden nelilokeroastian tyhjennykselle. Luonnoksessa esitetään, että tyhjennysmaksu olisi 660 litran nelilokeroastialle 15,31 euroa/tyhjennyskerta. Nelilokeroastia on tarkoitettu pienille 3–9 huoneiston taloyhtiöille ja siinä kerätään taajamien taloyhtiöiltä kartonki-, lasi-, metalli-, -ja muovipakkauksia.

Tämän lisäksi esitetään mahdollisia alennuksia ja toisaalla korotuksia jäteastioiden ja muiden keräysvälineiden tyhjennysmaksuihin. Poltettavan jätteen jäteastian tyhjennysmaksu nousisi ehdotuksen mukaan 10 senttiä tyhjennyskerralta 140 litran ja 240 litran jäteastian osalta.

Näiden muutosehdotusten lisäksi kunnan toissijaisen jätehuoltopalvelun jätemaksutaksa on eriytetty omaksi kokonaisuudeksi.

Taksaluonnoksiin voi tutustua Lakeuden jätelautakunnan nettisivuilla kohdassa taksat. Linkki nettisivuille taksaluonnokseen.

Jätemaksutaksojen muutoksesta kuulutetaan Alavuden, Ilmajoen, Kihniön, Kuortaneen, Kurikan, Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin virallisilla ilmoitustauluilla. Luonnos ja ohjeet mielipiteen ilmaisemiseen ovat myös niissä nähtävillä.

Vapaamuotoiset mielipiteet tulee toimittaa kirjallisesti jätelautakunnalle viimeistään 17.4.2023 mennessä osoitteeseen jatelautakunta@ilmajoki.fi tai Lakeuden jätelautakunta, PL 20, 60801 ILMAJOKI.

Lisätietoja antaa:
9.3.-26.3. jätehuoltotarkastaja Tanja Saranpää, 044 4191 677 tai jatelautakunta@ilmajoki.fi
27.3.-17.4. jätehuoltopäällikkö Jenni Laitila, 044 4191 879 tai jatelautakunta@ilmajoki.fi