Etapin maksutilinumero muuttuu lokakuun alussa. Muutoksen takia maksupohjaa käyttävien asiakkaiden tulee poistaa vanha pohja ja tehdä uusi pohja uudella tilinumerolla, jotta suoritus menee oikeaan osoitteeseen. Uusi tilinumero päivittyy automaattisesti e-lasku- ja suoramaksusopimuksiin, joten niiden osalta ei tarvita toimenpiteitä.

Uusi tilinumero tulee voimaan 2.10. jälkeen lähteviin laskuihin

Muutos johtuu siitä, että lokakuun alusta lähtien laskujen lähetys ja maksujen käsittely siirtyy uudelle palveluntuottajalle, Ropo Capital Oy:lle, joka hoitaa jatkossa myös kaikki maksujen käsittelyyn, maksamiseen ja perintään liittyvät asiat. Etapin asiakaspalvelu hoitaa edelleen laskun sisältöön liittyvät asiat ja asiakkaiden tietojen päivittämisen, joten näissä asioissa tulee edelleen olla yhteydessä suoraan Etappiin.
Muutoksen myötä laskun maksamiseen liittyvissä asioissa voi asioida nykyistä laajempina palveluaikoina Ropo Capitalin asiakaspalvelussa: arkisin 8-20 välisenä aikana ja lauantaisin kello 10-15. Kaikki tarvittavat yhteystiedot löytyvät aina laskusta.

LASKUN ULKOASU ON MUUTTUNUT

Entiseen laskuun verrattuna, näet jokaiselta riviltä suoraan yksittäisen palvelutapahtuman kokonaishinnan, mikä sisältää kuljetus- ja käsittelyhinnan arvonlisäveroineen, aikaisemman verottoman hinnan sijaan.

UUDET TAI MUUTTUNEET TIEDOT

Uusi maksutilinumero: FI80 5419 0120 3396 39

Laskun sisältöä koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä seuraavilla tavoilla:

  • OmaEtappi.com -verkkopalvelu
  • asiakaspalvelu@etappi.com tai
  • puh. 06 421 4900

Laskun maksuun tai maksuaikaan liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

  • etappi@ropocapital.fi
  • puh. 09 4246 1326