Etappi tempaisee Euroopan jätteen vähentämisen viikolla. Kierrätystä, jätteen synnyn ehkäisyä ja kirjoituskilpailu lapsille.

Etappi tempaisee Euroopan jätteen vähentämisen viikolla

Kierrätystä, jätteen synnyn ehkäisyä ja kirjoituskilpailu lapsille

Lakeuden Etappi on mukana tällä viikolla käynnistyvällä Euroopan jätteen vähentämisen viikolla erilaisilla tapahtumilla ympäri toimialuettaan. Euroopan jätteen vähentämisen viikko on Euroopan Komission LIFE+ -hanke, joka tähtää tuotettujen jätemäärien vähentämiseen tapahtumien ja tempausten kautta. Tapahtumissa jaetaan tietoa ja havainnollistetaan myös käytännössä, miten jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan jätteitä vähentävästi.
Jätteen vähentämisen viikkoa vietetään tänä vuonna 16. – 24.11. eli viikolla 47, alkaen lauantaina 16 päivänä marraskuuta. Viime vuonna jätemäärien vähentämiseen ja tiedon lisäämiseen tähtääviä tapahtumia järjestettiin yli 10 000 ympäri Eurooppaa. Etappi on ollut mukana teemaviikoilla jo kolmena edellisenä vuonna.

Keittiön kipot, kupit ja tekstiilit kiertoon

Etappi järjestää viikon aikana neuvontatapahtumia jäteasemillaan. Kuntalaisia halutaan muistuttaa siitä, että Etapin neljällä jäteasemalla voi kierrättää uudelleen käyttöön vaatteet ja tekstiilit, ja teemaviikolla myös astiat, keittiön kipot ja kupit, jotka toimitetaan hyväntekeväisyyteen yhteistyössä Kaks´kättä -työpajan kanssa.
Ehjiä ja puhtaita astioita sekä kodin tekstiilejä ja vaatteita voi viedä maksutta Ilmajoen, Lapuan, Kurikan ja Seinäjoki-Nurmon jäteasemille.
Tilaisuuksissa kerrotaan Euroopan jätteen vähentämisen viikosta ja annetaan neuvoja siihen, kuinka jokainen voi omalta osaltaan vähentää syntyvien jätteiden määrää.
Neuvontaa on tarjolla seuraavina aikoina mainituilla jäteasemilla.

Ti 19.11. Ilmajoen jäteasema klo 12 – 19
Ke 20.11. Seinäjoki-Nurmon jäteasema klo 11 – 18
To 21.11. Kurikan jäteasema klo 14 – 18
La 23.11. Lapuan jäteasema klo 10 – 14

Etapin toimialueella on viikon aikana ohjelmaa myös lapsille, esimerkiksi lelujenvaihtoiltoja 4H – kerhoissa ja päiväkotilapsille. Aikataulut ja paikat löytyvät Etapin nettisivuilta tapahtumista.
4H-kerhoissa järjestetään myös jämäkokkausta ruokajätteen vähentämiseksi ja lisäksi kerhoissa mietitään miten antaa aineettomia lahjoja tavaroiden sijasta.
Viikon teemaan liittyen Etappi järjestää myös kirjoituskilpailun 5.luokkalaisille koululaisille Alavudella, Töysässä, Kihniöllä, Kuortaneella, Jalasjärvellä ja Ylistarossa.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi Oy, jäteneuvoja Erja Saaranen, puh.040 6415668