Kuudesluokkalaisille tarkoitettu Yrityskylä-oppimisympäristö on avannut ovensa Seinäjoella. Lakeuden Etappi on mukana Yrityskylässä.

ETAPPI MUKANA YRITYSKYLÄ-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ SEINÄJOELLA

Kuudesluokkalaisille tarkoitettu Yrityskylä-oppimisympäristö on avannut ovensa Seinäjoella. Yksi Yrityskylän 18 yrityksestä on nimeltään Lakeuden Etappi.
Yrityskylän Etapissa työelämätaitoja harjoittelee kevätlukukauden aukiolopäivinä neljä oppilasta kerrallaan. Koululuokat eri puolilta Etelä-Pohjanmaata saapuvat kukin kylään yhdeksi päiväksi, jonka aikana oppilailla on ohjelmassa työtehtävien lisäksi kokouksia sekä taukoja. Yrityskylä-päivään oppilaat valmistautuvat etukäteen koulussa kymmenellä oppitunnilla, joilla hyödynnetään opetussuunnitelmaan perustuvaa oppimateriaalia yhteiskunnan ja yritysten toimintaan perehdyttäessä.
Yrityskylä Pohjanmaa toimi syyslukukauden 2013 Vaasassa ja alkuvuoden 2014 Kokkolassa, josta kylä siirtyi Seinäjoelle. Kylässä vierailee lukuvuodessa noin 5000 pohjalaisnuorta. Yhteensä eri puolilla Suomea Yrityskylissä on tähän mennessä vieraillut 40 000 oppilasta ja tänä lukuvuonna Yrityskylä tavoittaa jo puolet Suomen kuudesluokkalaisista.
Yrityskylä on Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) koordinoima. Oppimisympäristö on saanut positiivista huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella, kun Euroopan komissio palkitsi Yrityskylän syksyllä 2013 yrittäjämäisen ajattelun edistämisestä.

Lisätietoja www.yrityskyla.fi