Etapin järjestämän kierrätyskilpailun voitti Alavuden Aseman 2.luokka

Etelä-Pohjanmaan tuikkujahdissa kerättiin yli 380 000 tuikkua

Etapin järjestämän kierrätyskilpailun voitto meni Alavudelle

Lakeuden Etapin järjestämän tuikkujahdin voiton vei Alavuden Aseman koulun 2. luokka, joka keräsi 14 oppilaan voimin peräti 25 878 tuikun kuorta. Tämä tekee 1848 tuikunkuorta per oppilas. Toiseksi tuli Kurikan Kankaan koulun 2. luokka, jonka 16 oppilasta keräsi 1526 tuikkukuorta per oppilas ja kolmannelle sijalle ylsi Ilmajoen Koskenkorvan koulun eskarit, jonka 11 oppilaan tulos oli 1127 tuikkukuorta oppilasta kohden.
Tuikkuja keräsi myös yhteismäärällisesti eniten voittajaluokka Alavudelta.
”On hienoa, että koulut ovat selvästi innostuneet asiasta ja osasivat jo odottaa kilpailua syksystä lähtien”, sanoo jäteneuvoja Hanna-Leena Juntti Etapista.
Tuikunkuorien kierrätyskilpailuun osallistui yhteensä 835 koululaista Etelä-Pohjanmaalta. Mukaan lähti 47 koululuokkaa.
Etapin toimialueella tuikkujahdissa kerättiin yhteensä 385 807 tuikkukuorta kierrätystä varten.
Kolme eniten tuikkuja kerännyttä luokkaa palkitaan rahapalkinnolla ja kaikille kilpailuun osallistuneille jaetaan pieni osallistumislahja.
Etappi järjesti tuikkujahdin nyt toista kertaa. Kilpailu käynnistyi viime marraskuussa ja päättyi tammikuun lopussa. Kisa oli suunnattu kaikille Etapin toimialueen peruskoulujen 0-9 luokille.

Metalli kierrätykseen, ei poltettavaksi

 Tuikkujahti on peruskoululaisille suunnattu jäteyhtiöiden järjestämä valtakunnallinen tuikunkuorien keräyskilpailu, jolla pyritään edistämään metallin kierrätystä. Kilpailun tavoitteena on aktivoida koululaisia muutenkin tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan.
Alumiiniset tuikkujen kuoret ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta ja ne voidaan kierrättää uusiksi tuotteiksi. Siksi tuikkukuorien kierrättäminen on ympäristöteko.
Alumiinin lajittelu on tärkeää myös jätteiden energiana hyödyntämisen näkökulmasta. Jätevoimaloissa muun jätteen seassa oleva alumiini päätyy polttouuniin, jossa se aiheuttaa vahinkoa sulaessaan kiinni polttoarinaan. Siksi tuikkukuoret kuuluvat metallin joukkoon, eikä kodin poltettavan jätteen astiaan.
”Etappi toimittaa kerätyt tuikkukuoret metallin kierrätykseen yhteistyökumppaninsa kautta. Tuikkukuorista tehdään uusia metallituotteita”, Juntti kertoo.

 Lisätietoja: Lakeuden Etappi, jäteneuvoja Hanna-Leena Juntti, puh. 040 6415668