Jäteastian tyhjennyspäivä voi muuttua Ilmajoella, Lapualla, Jalasjärvellä ja Peräseinäjoella.

Jätekuljetusten uudet urakat käynnistyvät huhtikuussa

Jäteastian tyhjentäjä vaihtuu Ilmajoella, Lapualla, Jalasjärvellä ja Peräseinäjoella

Lakeuden Etapin jätekuljetusten kilpailutus toi urakoitsijavaihdoksia toimialueen jätekuljetuksiin Lapualla, Ilmajoella, Peräseinäjoella ja Jalasjärvellä.
Lapualla uusi urakoitsija on Lassila & Tikanoja Oyj, Ilmajoella RenoNorden Oy, Peräseinäjoella ja Jalasjärvellä Korkonen Oy. Uudet urakat alkavat huhtikuun alussa.
Etappi kilpailutti jätekuljetukset myös Ähtärissä, Töysässä ja Kurikassa. Näillä alueilla urakointiin ei tullut muutoksia, vaan aikaisempi jätekuljetusurakoitsija jatkaa. Ähtärissä ja Töysässä jäteastiat tyhjentää edelleen RenoNorden Oy ja Kurikassa Jalasjäte Oy.
Asiakkaille uusiin urakoihin siirtymisvaiheesta saattaa tulla muutoksia jäteastian tyhjennyspäivään tai -viikkoon. 

Kilpailutus ja ajoreitit tehostavat kuljetuksia ja vähentävät päästöjä 

”Etapista on lähetetty vielä erillinen kirje asiasta niille asiakkaille, joille urakoitsijan vaihdos aiheuttaa isompia muutoksia, jos tyhjennyspäivä muuttuu esimerkiksi yli viikolla”, kertoo logistiikkavastaava Ville Kuismin Lakeuden Etapista.
Muutokset jäteastian tyhjennysajankohtaan johtuvat siitä, että ajoreittejä suunnitellaan urakka-alueiden vaihtumisen yhteydessä entistä tehokkaammiksi, mikä on Kuisminin mukaan pitkällä tähtäimellä kaikkien etu.
”Mahdollisimman tehokkailla ajoreiteillä vältetään hukkakilometrejä ja edestakaisin ajamista puolityhjillä jäteautoilla. Samalla myös liikenne ja autojen aiheuttamat päästöt vähenevät ja polttoainetta säästyy”, Kuismin selvittää.
Keskitetty jätekuljetusten kilpailutus on tutkitusti kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä. Kun jäteastian tyhjennyksiin suunnitellaan logistisesti tehokkaat tyhjennysreitit, voidaan saman seudun jäteastiat tyhjentää yhdellä autolla ja samalla ajokerralla täyteen. Sen sijasta, että samalla kadulla kävisi monta jäteautoa samalla viikolla tai jopa samana päivänä.

 Lisätietoja: Lakeuden Etappi, logistiikkavastaava Ville Kuismin puh. 040 774 8520