Aurinkorasvat
Muovipullossa olevat vajaat aurinkorasvat voi laittaa kodin jäteastiaan. Vajaat spraypullot ovat vaarallista jätettä ja ne tulee viedä jäteasemalla maksutta. Tyhjät pakkaukset lajitellaan materiaalin mukaan.

Aurinkovarjot 
Aurinkovarjot ovat usein metallirunkoisia, jolloin ne tulee viedä jäteasemalle metallinkeräykseen.

Grillit
Kaasu- ja pallogrillit ovat metallijätettä. Sähkögrillit ovat sähkölaitteita. Grillit tulee viedä maksutta jäteasemalle.

Grillihiilet ja tuhka
Jäähtyneenä ja kytemättömänä pussiin pakattuna poltettavaan jätteeseen.

Hyttysmyrkyt
Spray-hyttysmyrkyt ovat vaarallisia jätteitä, niitä otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan jäteasemalla. Tyhjät purkit lajitellaan materiaalin mukaan.

Kaasupullot
Kaasupullojen vastaanotto kuuluu niitä myyville tai vuokraaville yrityksille. Kaasupullo voi tyhjänä ja suutin poistettuna viedä jäteasemalle metalliin, mutta voi palauttaa myös myyjälle.

Kertakäyttöastiat
Muoviset ja puiset kertakäyttöastiat, -aterimet ja -kupit poltettavaan jätteeseen, kuten myös likaiset kartonkiset kertakäyttöastiat. Puhtaat kertakäyttöastiat voi laittaa kartonkipakkausten keräykseen.

Kiuas
Ilman kiviä ja tuhkaa metallinkeräykseen jäteasemalle.

Kiuaskivet
Tiili- ja betonijätteeseen jäteasemalle.

Käymäläjätteet
Ulkohuussijätettä ei oteta Etapissa vastaan. Käymäläjätteen voi itse kompostoida.

Kemiallisen WC:n (esimerkiksi matkailuautoissa) tyhjennyspaikkoja on leirintäalueilla sekä hyvin varustelluilla huoltoasemilla.

Pakkausjätteet
Makkarapaketit, jäätelökääreet, pullojen korkit ja muut kesäiset pakkausjätteet lajitellaan materiaalin mukaan joko lasi-, metalli-, kartonki- tai muovipakkauksiin.

Puutarhakalusteet
Kaikenlaiset puutarhakalusteet voi viedä jäteasemalle. Siellä muoviset puutarhakalusteet lajitellaan sen mukaan ovatko ne PVC-muovia sisältäviä tuolia vai jotain muuta muovia. Ne ovat maksullista jätettä, sillä ne lajitellaan joko poltettavaan jätteeseen tai loppusijoitettavaan jätteeseen.

Puiset puutarhakalusteet puujätteeseen maksutta. Painekyllästetyt otetaan vastaan erikseen, yksi kuutio maksutta.

Metalliset ja metallirunkoiset puutarhakalusteet menevät metalliin maksutta.

Tuolien pehmusteet kuuluvat maksulliseen poltettavaan jätteeseen, joko kotiroskikseen tai jäteasemalle.

Rikkaruohot
Rikkaruohot voi kompostoida omassa puutarhakompostissa, sulkea pussiin ja laittaa jäteastiaan tai viedä jäteasemalle haravointijätteeseen.

Uimalelut
Uimalelut kuten uimarenkaat, lötköpötköt ja kellukkeet voi laittaa kodin jäteastiaan tai jäteasemalle poltettavaan jätteeseen.

Vieraslajit
Vieraslajit kuten lupiinit, kurtturuusut ja jättibalsamit voi laittaa poltettavaan jätteeseen tiiviisti pakattuna esim. vahvaan jätesäkkiin. Alle kahden kuution erät voi viedä pakattuna myös mille tahansa jäteasemalle poltettavaan jätteeseen hinnaston mukaisella maksulla. Tätä suuremmat määrät vastaanotetaan jätehuoltokeskuksessa Ilmajoella. Vieraslajeja ei saa viedä jäteasemalla haravointi- tai risujätteeseen, sillä silloin ne pääsevät helposti leviämään.

Askarruttaako jonkin jätteen lajittelu?
Jätehaku auttaa  Lue lisää lajitteluohjeista