Joulukuun ja vuodenvaihteen aikana arkipäiville osuvat pyhät muuttavat jäteastioiden tyhjennyspäiviä niillä asiakkailla, joiden normaali tyhjennyspäivä osuu arkipyhiä sisältäville viikoille.
Pyhäpäivinä ei jäteastioita tyhjennetä, koska jätekuljettajillakin on silloin vapaapäivä. Jäteastiat eivät kuitenkaan jää tyhjentämättä, vaan kuljettajat tekevät urakalla töitä ennen pyhiä ja pyhien jälkeen saadakseen kaikki pyhäpäiville osuvat tyhjennykset tehtyä.
Viikolle 52 normaalisti osuvat jäteastioiden tyhjennykset hoidetaan osin etukäteen ja osin jälkikäteen. Urakkaa ryhdytään tekemään alkaen 19. päivänä lauantaina etukäteen. Maanantain tyhjennykset tehdään siis alkaen jo lauantaina ja suurimmaksi osin tiistain tyhjennykset suoritetaan sunnuntaina. Kaikki jouluviikolle osuvat ajot on suoritettu viimeistään 26.12.

Viimeisellä viikolla jäteauto tulee päivää aikaisemmin, loppiaisviikolla etu- tai jälkikäteen

Uudenvuodenpäivänä 1.1. jäteastioita tyhjennetään vain osittaisella kalustolla. Vuoden viimeiselle viikolle normaalirytmin mukaisesti osuvat tyhjennykset hoidetaan pääsääntöisesti yhtä päivää normaalia aikaisemmin niin, että kyseisen viikon ajot on suoritettu viimeistään 2.1.2020.
Myös loppiaisena 6.1. tyhjennyksiä suoritetaan osittaisella kalustolla. Tyhjennyksiä tehdään kyseisellä viikolla sekä etu-, että jälkikäteen. Loppiaisviikon tyhjennykset on hoidettu viimeistään 9.1.2020

Ylimääräinen viikko 53 muuttaa tyhjennysviikon

Kuluvana vuonna 2020 on yhteensä 53 viikkoa eli yksi ylimääräinen viikko verrattuna normaaliin kalenterivuoteen. Tämän takia kaikilla niillä talouksilla, joiden jäteastian tyhjennysväli on pidempi kuin yksi viikko, muuttuu tyhjennysviikko ensi vuonna.
Käytännössä siten, että vuonna 2020 parillisilla viikoilla tehdyt jäteastian tyhjennykset tehdään vuonna 2021 parittomilla viikoilla ja päinvastoin. Sama koskee myös asumieslietteen saostussäiliöiden tyhjennysviikkoja, jotka muuttuvat vastaavalla tavalla. Jäteastioiden tyhjennysväli ei muutu.
Lakeuden Etapin jäteasemat ja toimisto ovat suljettuina pyhäpäivinä.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi Oy, asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@etappi.com, OmaEtappi tai (06) 4214900