Jäteauto tulee jouluviikolla etuajassa, vuodenvaihteessa ja loppiaisviikolla jälkikäteen – Kurikassa ja Ilmajoella poikkeuksia.

Joulun ja vuodenvaihteen pyhät muuttavat jäteastioiden tyhjennyksiä

Jäteauto tulee jouluviikolla päivää tai paria aikaisemmin

Joulukuun ja vuodenvaihteen aikana arkipäiville osuvat pyhät muuttavat jäteastioiden tyhjennyspäiviä niillä asiakkailla, joiden normaali tyhjennyspäivä osuu arkipyhiä sisältäville viikoille.
Pyhäpäivinä ei jäteastioita tyhjennetä, koska jätekuljettajillakin on silloin vapaapäivä. Jäteastiat eivät kuitenkaan jää tyhjentämättä, vaan kuljettajat tekevät urakalla töitä ennen pyhiä tai niiden jälkeen saadakseen kaikki pyhäpäiville osuvat tyhjennykset tehtyä.
Jouluviikolle normaalisti osuvat jäteastioiden tyhjennykset tullaan tekemään pääsääntöisesti etukäteen. Urakkaa ryhdytään tekemään alkaen 19. päivänä lauantaina, niin että kaikki sillä viikolla tyhjennysvuorossa olevat jäteastiat on tyhjennetty 23.12. mennessä.
”Kannattaa siis varautua siihen, että jäteauto tulee päivää tai paria normaalia aikaisemmin”, kuljetuspalveluvastaava Ville Kuismin Lakeuden Etapista. 

Vuodenvaihteessa jäteauto tulee jälkikäteen – Kurikassa ja Ilmajoella poikkeuksia 

Uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. jäteastioita ei tyhjennetä. Näille viikoille, eli viikoille 53 ja 1, normaalirytmin mukaisesti osuvat tyhjennykset hoidetaan yhtä päivää normaalia myöhemmin.
Kurikassa uudenvuoden viikolla jäteastiat tyhjennetään yhtä päivää normaalia aikaisemmin, niin että vuoden viimeisen viikon kaikki tyhjennykset on hoidettu 31.12. mennessä.
Loppiaisviikolla Kurikassa tyhjennetään jäteastioita jo alkuviikosta päivää normaalia aikaisemmin niin, että perjantaina kaikki tyhjennykset on tehty.
Ilmajoella ei tule muutoksia jäteastioiden tyhjennyspäiviin uudenvuodenviikolla, mutta loppiaisviikolla jäteastiat tyhjennetään päivää normaalia myöhemmin niiltä asiakkailta, joiden normaali tyhjennyspäivä osuu kyseiselle viikolle.
 
Ylimääräinen viikko 53 muuttaa tyhjennysviikon

Kuluvana vuonna 2015 on yhteensä 53 viikkoa eli yksi ylimääräinen viikko. Tämän takia kaikilla niillä talouksilla, joiden jäteastian tyhjennysväli on pidempi kuin yksi viikko, muuttuu tyhjennysviikko ensi vuonna.
Käytännössä siten, että vuonna 2015 parillisilla viikoilla tehdyt jäteastian tyhjennykset tehdään vuonna 2016 parittomilla viikoilla ja päinvastoin.  Sama koskee myös asumieslietteen saostussäiliöiden tyhjennysviikkoja, jotka muuttuvat vastaavalla tavalla. Jäteastioiden tyhjennysväli ei muutu.
Lakeuden Etapin jäteasemat ja toimisto ovat suljettuina pyhäpäivinä. 

 Lisätietoja: Lakeuden Etappi Oy, kuljetuspalveluvastaava Ville Kuismin 040 774 8520