Teiden liukkaus on vaikeuttanut ja hidastanut jätekuljetuksia Etelä-Pohjanmaalla. Jäteautolla ei pääse kaikkiin paikkoihin perille, kun hiekoittamaton liukas tie saattaa suistaa ison auton ojaan. Tämä puolestaan hidastaa jäteastioiden tyhjentämisiä, ja kun kyse on sadoista astioista, koko tyhjennysreitin aikataulu viivästyy.
Kuljettajan on harkittava tapauskohtaisesti paikan päällä, mihin pystyy tai ei pysty ajamaan. Ojaan suistumisia sattuu vuosittain ja nyt on sattunutkin jo muutamia tapauksia liukkauden takia, niin että hinausauto on tarvittu apuun.
Etapin jätekuljettajat ovat kokeneita ammattilaisia ja suoriutuvat hyvin haasteellisesta tyhjennysurakasta. Luonnonlakeihin hekään eivät silti voi vaikuttaa. Siksi on tärkeää, että jokainen tekee osansa jätehuoltoketjussa sen toimimiseksi, varsinkin ääriolosuhteissa.
Talvisaikana auraus ja lumenluonti jäteastialle johtavalle reitille kuuluvat kiinteistönhaltijan vastuisiin, jotta paikalle pääsee ajamaan. Samoin pihojen ja pihateiden hiekoitus liukkauden torjumiseksi on kiinteistönhaltijan vastuulla.
Jätekuljettajat muistuttavat myös, että valaistus ja astian sijainti kiinteistöllä olisi sellainen, niin että jäteastia löytyy pimeässä. Pakkasilla on hyvä myös varmistaa, että jäte ei ole jäätynyt kiinni astian sisälle, jotta se kipatessa tyhjenee, ja että jäteastia ei ole jäätynyt maahan kiinni.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi Oy, asiakaspalvelu (06) 421 4900