Asiakas Tuubissa peräkärryn vieressä.
Ensimmäinen itsepalveluasiakas. Kari Kankaan mielestä RE-apin käyttö ja asiointi itsepalveluna sujui mukavasti.

Uuden RE-pisteen avajaispäivänä pisteellä kävi 278 asiakasta. Itsepalveluportista ajoi 63 asiakasta. Avajaispäivän tunnelma oli aurinkoinen ja asiakkaat ihastelivat hienoa ja siistiä lajittelupaikkaa. Myös itsepalvelu sai kiitosta.

Mobiilisovelluksen käyttö tuntui sujuvan asiakkailta hyvin, jo ennen porttien aukeamista 130 asiakasta oli jo ladannut RE-apin. Päivän päätteeksi ladanneita oli jo 496. Itsepalveluasiakkaat hurauttivatkin portista sisään samantien. Jonoja muodostui jonkin verran palvelukaistalle, mutta nekin saatiin sujuvasti purettua jäteasemahoitaja Hannu Iikkolan ja kesätyöntekijä Ronja Kiven ripeän ohjauksen avulla. Avustamassa oli myös Riku Seittu.

Itsepalveluportista ensimmäisenä sisään ajoi Alavuden Sydänmaalta Kari Kangas, jolla oli tuomisinaan rikkoutunut jääkaappi. Hän oli lukenut RE-pisteestä Etappi-aviisista ja päätti lähteä heti asioimaan pisteen avattua.
– RE-apin lataaminen oli helppoa ja pisteellä opasteet ohjasivat ajamaan heti oikealle kontille, Kangas kertoi tyytyväisenä.

Asiakas asioi palvelutiskillä.
Vesa Mäyry ei ollut ladannut vielä RE-appia, vaan kävi asioimassa Hubissa.
Asiakas Tarhassa risukasalla.
Tarhassa risupaikallakin kävi kuhina. Kari Hautamäen mielestä RE-piste on kätevä paikka, kunhan oppii ensin tavoille.
Kuva Tuubin sisältä. Kuvassa atuoja jonossa lajittelukatoksessa.
Asiointia Tuubissa. Katetussa lajittelutilassa ei haittaa sade eikä helle.
Jäteasmahoitaja
Jäteasemahoitaja Mikko Rauhalalla oli lennokas pesti Tuubissa. Hän opasti asiakkaita potkulaudalla kulkien.