Lakeuden Etappi käynnisti yhteistyössä Kaks´kättä -työpajan kanssa maksuttoman tekstiilien keräyskokeilun Seinäjoki-Nurmon ja Ilmajoen jäteasemilla viime syksynä.

Tekstiilien maksuton kerääminen jatkuu Ilmajoella ja Seinäjoella.

Lakeuden Etappi käynnisti yhteistyössä Kaks´kättä -työpajan kanssa maksuttoman tekstiilien keräyskokeilun Seinäjoki-Nurmon ja Ilmajoen jäteasemilla viime syksynä. Kokeilu alkoi lokakuun alusta ja sen oli määrä päättyä vuoden lopussa. Keräystä kuitenkin on päätetty jatkaa ja jopa laajentaa hyvien kokemusten saattelemana Kurikan ja Lapuan vilkkaille jäteasemille.

”Taustalla on kuntalaisten toivomukset kyseisestä palvelusta. Meille tulee kyselyitä siitä, miten tekstiilit tulee kierrättää ja miten päästä eroon esimerkiksi pieneksi jääneistä vaatteista”, kertoo asiakaspalvelusta vastaava ympäristöpäällikkö Kati Säippä Lakeuden Etapista.

Ilmajoen, Kurikan, Lapuan ja Seinäjoki-Nurmon jäteasemille voi siis viedä puhtaita ja ehjiä vaatteita ja kodintekstiilejä, jotka ovat itselle tarpeettomia, mutta joita voisi vielä itse ajatella käyttävänsä.

”Lumppuja ei keräyksessä oteta vastaan, vaan pelkästään kunnollista tavaraa”, Säippä tähdentää. Rikkinäiset tai muuten käyttökelvottomat tekstiilit kuuluvat maksulliseen poltettavaan jätteeseen.

Jäteasemille tuodut tekstiilit menevät Kaks´kättä -työpajan kautta Ilmajoelle tai Seinäjoelle työpajan toimipisteisiin myyntiin tai hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta apua tarvitseville.

”Kokeilun tarkoituksena oli selvittää miten paljon ja minkä tasoista vaatetta ja muuta tekstiiliä maksuttomalla keräyksellä saadaan. Eli onko tämäntyyppiselle palvelulle jäteasemien yhteydessä tarvetta”, Säippä sanoo. Kokemukset olivat sen verran myönteiset, että jatkoa siis seurasi.

Tekstiilejä otetaan maksutta vastaan Etapin Ilmajoen, Kurikan, Lapuan ja Seinäjoki-Nurmon ja  jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Ilmajoen jäteasema on auki arkipäivisin aamuseitsemästä iltaseitsemään, ja Seinäjoki-Nurmon jäteasema arkipäivisin kello 11. ja 18. välisenä aikana, sekä vielä lokakuun ajan lauantaisin klo 10 – 14. Kurikan jäteasema on auki tiistaisin ja torstaisin, Lapuan jäteasema maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin talviaikana klo 14 – 18 ja lauantaisin klo 10 – 14.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi, Kati Säippä, puh.040 774 8531