Jäteyhtiö käynnisti tyhjennysseurantapalvelun, josta tyhjennystapahtumat selviävät.

Milloinkahan se jäteauto tulee?

Asiakkaat voivat nyt seurata jäteastian tyhjennystapahtumia netistä

Onko joskus tullut mietittyä, että milloinkahan se jäteauto kävikään tyhjentämässä jäteastian viimeksi ja milloin se seuraavan kerran tulee? Nyt voit halutessasi itse tarkistaa asian Etapin nettisivuilta. Jäteyhtiö käynnisti tyhjennysseurantapalvelun, josta tyhjennystapahtumat selviävät.

”Etapin asiakkaat voivat nyt seurata jäteastiansa tai asumislietteen saostussäiliönsä tyhjennystapahtumia netin kautta. Uusi palvelu löytyy Etapin nettisivuilta, jossa etusivulla kohdassa ”sähköinen asiointi” on valikko ”Katso jäteastiasi/saostussäiliösi tyhjennyspäivä”, havainnollistaa Etapin palvelu- ja laatupäällikkö Kati Säippä uutta palvelua.

Valikosta klikkaamalla pääsee tyhjennysseurantapalveluun, kun naputtelee jätelaskusta löytyvän oman asiakasnumeronsa ja katuosoitteensa. Palvelusta voi tarkistaa milloin jäteastia on viimeksi tyhjennetty ja milloin on seuraava tyhjennyspäivä. Näin välttyy puhelinsoitoilta kun voi itse käydä tarkistamassa tyhjennystilanteen milloin haluaa.

Seurannasta näkee myös muita asiaan liittyviä yksityiskohtia, kuten vaikka tiedon astian viereen jätetystä lisäsäkistä tai joulukuusesta. Myös mahdollinen jäteastian tyhjentämättä jäämisen syy kirjataan nettiseurantaan, oli se sitten irrallaan oleva koira, se että jäteastia ei löytynyt tai että astian luo ei jostain syystä päästy.

Säipän mukaan Etapin asiakaspalveluun tulee paljon puheluita juuri sen takia, että halutaan tietää milloin on seuraava tyhjennyspäivä tai epäillään esimerkiksi jätelaskun tultua, että astiaa ei ehkä olekaan tyhjennetty ilmoitettuna aikana. Palvelusta voi tämänkin asian tarkistaa.

Almanakkaan punaisella merkittyjen pyhäpäivien aiheuttamat muutokset jäteastian ja saostussäiliön tyhjennyksiin eivät nettipalvelusta näy. Niistä tiedotetaan aina Etapin nettisivuilla erikseen jatkossakin.

Mikäli haluaa tehdä muutoksia jäteastian tyhjennystietoihin, sekin hoituu Etapin nettisivujen kautta ja lomake tähän löytyy samalta sivulta.