Lakeuden Etapin hallitus päätti noin kuuden miljoonan euron investointiohjelmasta, jolla kehitetään Etapin palvelukykyä ja vastataan asiakastarpeisiin. Ohjelma sisältää kaksi uutta RE-pistettä ja laajennuksia palvelusovelluksiin ja digitalisaatioon. Lapuan alueelle RE-pistettä ryhdytään rakentamaan jo tänä vuonna ja valmista pitäisi olla syksyllä 2024. Kurikan alueen RE-pisteen avajaiset olisivat syksyllä 2025.

Moderni kierrätysasema RE-piste otettiin ensimmäisenä käyttöön Seinäjoella vuonna 2021 ja asiakkaat ottivat se heti omakseen. Nykyaikaisessa RE. -konseptissa tarjotaan kotitalouksille mahdollisuutta asiointiin 24/7 itsepalveluna RE-appi –mobiilisovelluksella, mikä on saanut paljon kiitosta asiakkailta.

”Uudenlaisen konseptin toteuttamisessa lähtökohtana on ollut asiakkaiden laajat asiointimahdollisuudet ja hyvä palvelukokemus. Olemme tuoneet jätteen vastaanottopalvelut nykypäivään uudella tavalla”, toteaa Lakeuden Etapin toimitusjohtaja Pekka Kontio. Tällä hetkellä RE-pisteen asiointikäynneistä noin 85 prosenttia tehdään jo itsepalveluna ja yli 60 prosenttia asioinneista tapahtuu perinteisten palveluaikojen ulkopuolella.

Uudet RE-pisteet nousevat nykyisten jäteasemien läheisyyteen

Lapuan RE-piste nousee nykyisen jäteaseman naapurustoon samalle Honkimäen teollisuusalueelle, joten sinne on helppo löytää. Tavoitteena on rakentamisen aloitus vuoden 2023 aikana, jolloin RE-piste olisi valmis syksyllä 2024. Lapuan jäteasema on yhtiön toiseksi vilkkain jäteasema Seinäjoen RE-pisteen jälkeen.
Kurikkaan RE-piste rakennetaan Nummen alueelle osin nykyisen jäteaseman tontille ja sen viereiselle tontille. Kurikassa rakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2024 aikana, jolloin RE-piste olisi valmis syksyllä 2025.
Uudet RE-pisteet tullaan skaalaamaan saman konseptin mukaisesti kuin isompi versionsa Seinäjoella, mutta toteutus on asiointimääriin suhteutettuna pienempi.