Hyytävä pakkanen hidastaa ja haittaa jätekuljetuksia ja jäteastian tyhjennyksiä. Jätekuljetukset ovat tällä viikolla myöhässä Etapin koko toimialueella, johtuen kipakasta pakkasesta. Myöhästymisiin vaikuttaa nyt yhtä aikaa moni asia: autojen käynnistymisissä on ongelmia, joulun pyhien tyhjennysten paikkaamiset ovat vielä kesken ja lisäksi näin kylmällä jäte ei tiivisty autoihin kipatessa, vaan autot täyttyvät normaalia nopeammin, mikä taas vaatii enemmän tyhjennyskertoja.

Kaikki nämä asiat summattuna aiheuttavat sen, että viikon yksi jäteastian tyhjennyksiä ei todennäköisesti saada kokonaan hoidettua tämän viikon aikana, vaan osa siirtyy ensi viikolle. Näin äärimmäisissä sääolosuhteissa tyhjennyksiä voidaan jätehuoltomääräysten mukaan tehdä myös normaalien aikataulujen ulkopuolella eli klo 22 jälkeen.

Asiakkailta toivotaan nyt kärsivällisyyttä. Etapin jätekuljettajat tekevät parhaansa, jotta tilanne saadaan ajan tasalle tyhjennysten osalta.

Pakkanen haittaa myös ekopisteiden tyhjentämistä, joten ekopisteet voivat ylitäyttyä. Kannattaa välttää pakkausjätteiden viemistä pisteille kireimpien pakkaspäivien aikana. Pakkausjätteitä voi viedä maksutta myös jäteasemille, jos ei halua varastoida niitä kotona. Jos varastoi kotona pakkausjätteitä, tulee huomioida paloturvallisuus.