Uutena urakoitsijana aloittaa Urbaser Oy. Nykyinen jätteenkuljetusurakoitsija Kurikassa on Jalasjäte Oy, Peräseinäjoella ja Jalasjärvellä Korkonen Oy. Ydin-Seinäjoella urakoitsija ei vaihdu, vaan urakointia jatkaa Urbaser Oy. Urakka-alueen laajeneminen kuitenkin muuttaa jäteastian tyhjennyksiä myös Seinäjoen alueella, paitsi Ylistarossa ja osassa Nurmoa.

Asukkaille uuteen urakkaan siirtymisvaiheesta tulee muutoksia jäteastian tyhjennyspäivään tai -viikkoon. Uuden tyhjennyspäivän voi itse halutessaan tarkistaa OmaEtappi.com -verkkopalvelusta.
”Tiedotamme muutoksesta henkilökohtaisesti kirjeellä niille asiakkaille, joille jäteastian tyhjennysajankohtaan tulee isompia muutoksia, eli tyhjennyspäivä muuttuu viisi päivää tai enemmän”, kertoo logistiikkavastaava Ville Kuismin Lakeuden Etapista.

Ylimääräiset jätesäkit otetaan maksutta

Mikäli jäteastia ylitäyttyy tyhjennyspäivän siirtymisen takia voivat asiakkaat jättää ylimääräisen jätesäkin jäteastian viereen, josta se otetaan ilman ylimääräistä maksua jäteautoon jäteastian tyhjennyksen yhteydessä. Niillä asiakkailla, joilla tyhjennys aikaistuu merkittävästi normaalista tyhjennyspäivästä, on uuden reitin mukainen ensimmäinen tyhjennys veloitukseton.

Kilpailutus ja ajoreitit tehostavat kuljetuksia ja vähentävät päästöjä

Muutokset jäteastian tyhjennysajankohtaan urakoitsijavaihdoksen yhteydessä johtuvat siitä, että ajoreittejä suunnitellaan urakka-alueiden vaihtumisen yhteydessä mahdollisimman tehokkaaksi. Reittien tehostamisesta on hyötyä ilmastopäästöjen vähentämisen kannalta, mikä on pitkällä tähtäimellä kaikkien etu.
”Mahdollisimman tehokkailla ajoreiteillä vältetään hukkakilometrejä ja edestakaisin ajamista puolityhjillä jäteautoilla. Samalla myös polttoainetta säästyy ja autojen aiheuttamat päästöt vähenevät”, Kuismin selvittää.
Keskitetty jätekuljetusten kilpailutus on tutkitusti kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä. Kun jäteastian tyhjennyksiin suunnitellaan logistisesti tehokkaat tyhjennysreitit, voidaan saman seudun jäteastiat tyhjentää yhdellä autolla ja samalla ajokerralla täyteen. Sen sijasta, että samalla kadulla kävisi monta jäteautoa samalla viikolla tai jopa samana päivänä.

Lisätietoja: logistiikkavastaava Ville Kuismin puh. 040 774 8520 tai tuotantopäällikkö Ilkka Letonsaari 040 774 8522