Lakeuden Etapin toimialueen kuntien uusi jätemaksutaksa sisältää nyt tyhjennysmaksun myös pakkausjätteiden nelilokeroastialle. Lakeuden jätelautakunta päätti uudesta jätemaksutaksasta kokouksessaan 10.5. Jätemaksutaksa tulee voimaan 1.7.2023.

Tyhjennysmaksu 660 litran nelilokeroastialle on 15,31 euroa ja 370 litran nelilokeroastialle 13,53 euroa per tyhjennyskerta. Nelilokeroastia on tarkoitettu pienille 3–9 huoneiston taloyhtiöille ja siinä kerätään taajamien taloyhtiöiltä kartonki-, lasi-, metalli-, -ja muovipakkauksia heinäkuusta lähtien.

Jäteasemille ja RE-pisteelle tulee uutena maksuluokkana pienen jäte-eräkoon maksu, joka on viisi euroa. Viidellä eurolla voi jäteasemalle viedä maksullista jätettä eli poltettavaa jätettä, lajiteltavaa jätettä tai loppusijoitettavaa jätettä alle 100 litran erän.

Uusien maksuluokkien lisäksi jätemaksutaksaan tulee alennuksia ja toisaalla korotuksia jäteastioiden ja muiden keräysvälineiden tyhjennysmaksuihin. Poltettavan jätteen 140 litran ja 240 litran jäteastian tyhjennysmaksu nousee 10 senttiä tyhjennyskerralta.

Pakkausjätteiden nostoperusteisten säiliöiden maksut laskevat. Jäteastioiden viereen jätettävien ylimääräisten lisäjätteiden maksuja sen sijaan nostettiin. Tarkoituksena tällä on ohjata sopivan kokoisten jäteastioiden käyttöön.

Kunnan toissijaisen jätehuoltopalvelun taksa eli TSV-jätemaksutaksa on uudessa jätemaksutaksassa eriytetty omaksi kokonaisuudekseen selkeyden vuoksi. Toissijaista jätehuoltopalvelua Etapilta tarvitsevat yritykset, jotka eivät saa palvelua yksityisiltä markkinoilta palveluntarjonnan puutteen vuoksi.

Taksaan voi tutustua Lakeuden jätelautakunnan nettisivuilla kohdassa Taksat. Jätemaksutaksojen muutoksesta kuulutetaan Alavuden, Ilmajoen, Kihniön, Kuortaneen, Kurikan, Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin virallisilla ilmoitustauluilla.

Tutustu taksaan

 

Lisätietoja: Lakeuden jätelautakunta jätehuoltopäällikkö Jenni Laitila, 044 4191 879 tai jatelautakunta@ilmajoki.fi