Asiakkaat ovat kyselleet, koska Ranu -maanparannusraetta taas saa, se kun pääsi pussitavarana loppumaan kovan kysynnän takia. Nyt uudet Kekkilän pussittamat Ranusäkit on saatu jäteasemille viherpeukaloiden syyslannoituksia varten. Ranu on pitkävaikutteinen lannoite, joten nyt kun lannoittaa kukkapenkit ja marjapuskat, kukoistavat ne ensi kesänä.
”Kierrätyslannoite soveltuu moneen käyttöön, aina nurmikon lannoituksesta maatalouden fosforin lähteeksi viljapellolle”, kertoo kehityspäällikkö Antero Bäcklund. Viljelijät ovatkin löytäneet tuotteen ja Ranua haetaan irtotavarana suoraan varastosta peltojen ravinteeksi.
Lakeuden Etapin tuottama maanparannusrae on tutkittu ja turvallinen käyttää, sillä sen haitta-ainepitoisuudet ovat todella vähäisiä. Ranulla on myös Ruokaviraston hyväksyntä.
Osoituksena tuotteen laadusta Ranu sai Laatulannoite -tunnuksen käyttöönsä 2020 kesällä. Laatujärjestelmä varmistaa, että loppukäyttäjä saa tiedon siitä, miten, missä ja millaisista raaka-aineista tuotteita valmistetaan. Laatujärjestelmän kriteerit perustuvat tutkittuun tietoon ja ne on määritelty yhdessä laajan sidosryhmäjoukon kanssa.
Ranua on myynnissä 25 litran säkeissä hintaan 7,50 euroa/säkki. Lakeuden Etappi tuottaa Ranua biojätteestä ja puhdistamolietteestä omassa biokaasulaitoksessaan Ilmajoella. Biojäte erilliskerätään kuntien asukkailta ja sitä saadaan myös elintarviketeollisuudesta ja kaupoista.

Lue lisää Ranusta