Kanta-Kurikan jäteastioiden tyhjennysurakan voitti Jalasjäte Oy. Korkonen Oy voitti urakan Peräseinäjoella ja Jalasjärvellä.

Paikalliset yrittäjät menestyivät Etapin kuljetusurakoiden kilpailutuksessa

Lakeuden Etapin jätekuljetukset tuovat lisää työtä paikallisille kuljetusyrittäjille. Eteläpohjalaiset yritykset ovat voittaneet useita viimeaikaisia Etapin kilpailuttamia jätteenkuljetusurakoita. Viimeisimpänä ratkesivat nyt lokakuussa Kanta-Kurikan, Peräseinäjoen ja Jalasjärven kotitalouksien poltettavan jätteen kuljetusurakat. Kurikan urakan voitti Etapin pitkäaikainen urakoitsija Jalasjäte Oy.
Kotitalouksien jäteastioiden tyhjennysurakan Peräseinäjoella ja Jalasjärvellä puolestaan voitti seinäjokelainen yrittäjä Korkonen Oy.  
Molemmat urakat käynnistyvät ensi vuoden huhtikuussa ja kestävät kahdesta neljään vuotta. Toimitusjohtaja Marko Luhtanen Jalasjätteeltä toteaa, että kuntaurakat jätekuljetuksissa ovat tärkeitä yrityksen toiminnalle. Ne muodostavat hänen mukaansa noin kolmanneksen Jalasjätteen liikevaihdosta.
”Olemme osallistuneet pääsääntöisesti kaikkiin Etapin tarjouskilpailuihin”, hän kertoo. Jalasjäte onkin urakoinut Etapin jätekuljetuksia jo liki 15 vuoden aikana.
Kiitokset menestyksestä jätekuljetusten työsaralla hän antaa pitkäaikaisille jätekuljettajilleen. 
”Kuljettajia täytyy kehua, he ovat ammattilaisia ja tietävät mitä tekevät”, Luhtanen sanoo. 

 

Jalasjäte laajentaa asumislietekuljetuksiin 

Uutena urakkana Jalasjätteelle tulee ensi keväänä asumislietekuljetukset, kun Jalasjäte voitti myös juuri ratkenneen Jalasjärven asumislietekuljetusten urakan. Luhtanen kertoo olevansa tyytyväinen toiminnan laajentamiseen lietepuolelle.
Etapin jätekuljetusurakat on kokonaisuudessaan otettu hyvin vastaan Etelä-Pohjanmaan kuljetusyrittäjien keskuudessa, sillä sekä kotitalouksien poltettavan jätteen kuljetusten että asumislietekuljetusten kilpailutuksiin on tullut hyvin tarjouksia. Mukana on ollut myös uusia kuljetusyrittäjiä.
”On hienoa, että paikalliset yrittäjät menestyvät kilpailutuksissa. Olemme huomioineet urakoita suunniteltaessa eri kokoisten toimijoiden mahdollisuuden tarjoamiseen tasavertaisena, ” toteaa toimitusjohtaja Pekka Kontio Lakeuden Etapista.
Asumislietteiden kuljetusten kilpailutuksen tuloksena Ilmajoella jatkaa ensi vuonna urakointia Korkonen Oy ja Peräseinäjoella Tmi Reijo Lahti.
Alavudella ja Kuortaneella lieteurakoitsijana aloittaa ensi keväänä ähtäriläinen Kuljetus Savolainen Oy. Ähtärissä asumislietteen kuljetusurakointia jatkaa Kuljetus Savolainen.
Uudet asumislieteurakat käynnistyvät ensi vuoden huhtikuussa.
Kilpailutetut urakat ovat yhteisarvoltaan reilut miljoona euroa vuositasolla.