Etapin uusi RE-piste avataan asiakkaille Seinäjoella juhannuksen jälkeen maanantaina 28.6. klo 11. Samalla kotitalouksen asiointimahdollisuudet laajenevat, kun jätteitä voi viedä pisteelle myös itsepalveluna ottamalla käyttöön Etapin RE-appi-mobiilisovelluksen ja rekisteröitymällä käyttäjäksi.
”Uudenlaisen konseptin toteuttamisessa lähtökohtana on asiakkaan laajat asiointimahdollisuudet ja hyvä palvelukokemus. Tuomme jätteen vastaanottopalvelut nykypäivään uudella tavalla, asiointiympäristö ja itsepalvelu ovat sitä”, toteaa toimitusjohtaja Pekka Kontio Lakeuden Etapista.
RE-piste on kaikkien Etapin toimialueen asukkaiden käytettävissä, joten asioimaan voi tulla kaikista Etapin osakaskunnista.
”RE-piste on Etapin uusi asiointimalli, jota tullaan käyttämään myös toimialueen muiden toimipisteiden kehittämisessä”, Kontio sanoo.

Katso avajaisvideo, juttu jatkuu videon jälkeen.

Kotitalousasiakkaat voivat valita palvelun tai itsepalvelun

RE-piste sijaitsee nykyisen Seinäjoki-Nurmon jäteaseman naapurissa, joten sinne on helppo löytää. Asiointi RE-pisteellä on suunniteltu helpoksi. Asiakas lajittelee jätteet niiden syntypaikalla ja purkaa perillä kuormasta lajittelupisteisiin.
RE-pisteellä voi asioida myös itsepalveluna, jolloin toimitaan Android- tai IOS-älylaitteeseen ladattavalla RE-appi-mobiilisovelluksella. Apin voi ladata sovelluskaupasta. RE-appi myös neuvoo, miten pisteellä toimitaan ja opastaa viemään jätteet oikeaan paikkaan. Myös maksaminen tehdään apilla jo etukäteen, jos kyytiin on tulossa maksullisia jätteitä. Alueelle pääsee ilmoittautumisen jälkeen ajamaan portista sisään, kun sovellukseen on syötetty auton rekisteritunnus. Portit avautuvat itsepalveluasiakkaalle rekisteritunnistuksen avulla.
”Palveluaikana asiakaspalvelu on paikalla. Asiakas voi itse valita asioiko perinteiseen tapaan palveluaikana vai RE-apin avulla itsepalveluna”, kertoo palvelupäällikkö Anna Mäntylä. Palveluaikana voi asioida molemmilla tavoilla. Itsepalvelu on suunnattu kotitalouksille, yritykset voivat asioida vain palveluaikana.

Resurssiviisautta ja materiaalitehokkuutta

RE-piste tarjoaa asiakkaille uudenlaisen mahdollisuuden asioimiseen, mutta on myös itse konkreettinen esimerkki materiaalitehokkuudesta ja resurssiviisaudesta. Rakentamisessa on käytetty kierrätysmateriaaleja ja kierrätettävyys on huomioitu kaikissa valinnoissa.
RE-pisteen alueella käytetään uusiutuvaa energiaa ja hyödynnetään maalämpöä, aurinkosähköä ja sadevesiä.
”Maanrakentamisessa on käytetty kierrätystuotteita Bemura-betonimursketta ja kuonasta valmistettua Scanwas-keinokiviainesta. Tehdyt betoni- ja teräsrakenteet ovat kierrätettävissä sitten kun niiden käyttöikä tulee vastaan”, kertoo rakentamisesta vastannut projektijohtaja Ilkka Letonsaari.
Rakenteissa ja tekstiileissä on käytetty myös kierrätysmateriaaleja. Kaikissa valinnoissa on huomioitu materiaalien kierrätettävyys tai pitkäikäisyys.
Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa.

RE-piste pähkinänkuoressa:

  • Uusi jätteiden lajittelun ja kierrätyksen asiointipaikka Seinäjoella. Laulateentie 111, Kuortaneentien ja Itäisen ohitustien risteyksessä.
  • Pinta-ala noin 3,5 ha
  • Rakennusala 4312 m2
  • Rakennukset: Hubi-asiakaspalvelutila, Tuubi-lajittelukatos, Tarha mm. risu- ja puutarhajätteille.
  • 41 lajittelupistettä jätteitä varten.
  • Valmis kesäkuussa 2021, avataan asiakkaille ma 28.6.2021 klo 11
  • Avoinna palveluaikana arkisin klo 11 – 18, itsepalveluna kotitalouksille 24/7.
  • RE-pisteen nimi kiteyttää kiertotalouden perusperiaatteet. RE lähtee sanoista ”kierto” ja ”recycling”, jotka merkitsevät kierrätystä ja uudistamista.
  • Lausutaan eteläpohjalaisittain: reepiste!
  • Nettisivut: etappi.com/RE-piste