Jätehuolto toimii toistaiseksi normaalisti. Myös jäteasemat palvelevat muuten tuttuun tapaan, paitsi maksaminen hoidetaan nyt ulkotiloissa. Jos tarvitset apua painavan esineen, esimerkiksi kodinkoneen kanssa, ota nostoapua mukaan, koska jäteaseman henkilökunta välttää lähikontaktia ohjeiden mukaisesti eikä voi tarjota nostoapua tilanteessa. Etapissa pidetään tärkeänä asiakkaiden ja henkilökunnan terveyttä ja hyvinvointia. Viralliset ohjeet huomioidaan kaikessa toiminnassa ja koronaviruksen vaikutuksiin varaudutaan.
Pidämme asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveyttä ja turvallisuutta tärkeänä asiana, joten muistathan pitää ohjeiden mukaiset turvavälit asioidessasi kanssamme jäteasemilla, jätteen vastaanotossa jätehuoltokeskuksessa ja jätekuljettajiien kanssa.

Tilaa lisätyhjennys tai jätä jätesäkki jäteastian viereen

Vietettäessä paljon aikaa kotioloissa, syntyy monilla myös jätettä enemmän. Tarvittaessa voit tilata jäteastian lisätyhjennyksen tai jättää ylimääräisen jätesäkin jäteastian viereen, josta se otetaan mukaan seuraavan tyhjennyksen yhteydessä erillistä maksua vastaan. Ylimääräisen tyhjennyksen voi tilata kätevästi OmaEtappi-verkkopalvelusta tai asiakaspalvelusta.
Jätekuljetukset ja jäteastian tyhjennykset jatkuvat tällä hetkellä normaalisti. Etapilla on valmiussuunnitelma myös poikkeustilanteeseen joutumiselle. Mikäli esimerkiksi jäteastian tyhjennyksiin tulee katkoksia, niistä tiedotetaan yhtiön nettisivuilla. Jätehuoltokeskus on auki ja jätteen vastaanotto toimii tällä hetkellä normaalisti. Myös jäteasemat palvelevat asiakkaita normaalisti. Ajantasaisen aukiolon voi tarkistaa nettisivuilta, johon mahdolliset muutokset päivitetään reaaliaikaisesti.

Lajitteluohjeita korona-aikaan

Terveydenhuollon viranomaiset (THL ja TTL) ovat ohjeistaneet, että lajittelukäytäntöjä kodeissa ei tarvitse muuttaa normaalista. Esimerkiksi sairastuneiden jätteitä kuten nenäliinoja ei siis tarvitse erikseen pakata jäteastiaan laitettaessa. Etapin asiakkaiden tulee noudattaa normaalisti nykyisiä lajitteluohjeita. Kertakäyttöiset kasvosuojaimet sekä kertakäyttökäsineet voi käytön jälkeen laittaa kodin jäteastiaan. Myös kertakäyttöisen kasvomaskin voi pestä, jolloin sitä voi käyttää uudelleen jopa kymmenen kertaa. Lue asiasta VTT:n tutkimuksesta. Uudelleen käytettävä kangasmaski pesukoneeseen, rikkinäiset ja käyttökelvottomat kodin poltettavan jätteen astiaan.
Täysin tyhjät käsidesipurkit muovipakkausten keräykseen, ainetta sisältävät jäteasemalle vaarallisen jätteen keräykseen.

Toimimme vastuullisesti

Etapin henkilökunta on ohjeistettu toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla ja huolehtimaan käsihygienista erityisellä tarkkuudella.
Toimistomme on toistaiseksi suljettu asiakkailta. Yhteydenotot toivotaan sähköpostilla tai puhelimitse. Asiointiin voi käyttää OmaEtappi -verkkopalvelua. Jos asiaa ei saa hoidettua puhelimitse tai sähköisesti, tulee toimistolla asiointia varten varata etukäteen asiointiaika.
Emme toistaiseksi ota vastaan myöskään vierailijaryhmiä ja jäteneuvontatilaisuuksia ei järjestetä lähitilaisuuksina.
Seuraamme tilanteen kehittymistä sekä virallisia ohjeita omassa toiminnassamme. Tiedotamme asiakkaita muutoksista tarpeen vaatiessa.

Lisätietoja: Lakeuden Etappi Oy, asiakaspalvelu (06) 421 4900